Ispravak teksta ‘Otkrivamo: Show s nekretninama novog HDZ-ovog zastupnika. Kuća mu je nelegalna, pomoćnu nije prijavio u katastar’

ZADNJA IZMJENA: lis 9, 2020

Redakcija Telegrama danas je od odvjetničkog društva Mihočević & Bajs, koje zastupa načelnika općine Rugvice Matu Čička, zaprimila zahtjev za objavu ispravka objavljene informacije, a vezano uz navode u tekstu “Telegram ekskluziv: Novi HDZ-ov zastupnik izmijenio prostorni plan i pretvorio svoja i tatina zemljišta u građevinska” koji je objavljen dana 30.09.2020.

Njihov zahtjev objavljujemo u cijelosti:

1. Netočni su navodi članka “Načelnik je, kako otkrivaju dokumenti, općinskom vijeću snažno sugerirao potrebu za izmjenama prostornog plana. Kako stoji u zapisnicima s 5. sjednice Općinskog vijeća općine Rugvica, održane 13. studenog 2017. godine, Slavica Kalaica, voditeljica poslovanja za planiranje i komunalne djelatnosti, te načelnik Čičak, vijećnicima su istaknuli potrebu izmjena i dopuna prostornog plana (…)”

Iz verificiranog Zapisnika 5. sjednice Općinskog vijeća Općine Rugvica uopće ne proizlazi da je načelnik Općine Rugvica g. Mato Čičak “snažno sugerirao potrebu za izmjenama prostornog plana”. Jedino što je g. Čičak izjavio jest da postoji prijedlog da se parcele na putu prema RALU-u prenamijeni u poslovnu zonu čime bi oko 48 hektara u vlasništvu države mogla dobiti općina i tako proširiti svoju radnu zonu.

2. Netočni su navodi članka “Zahtjev građanina Čička na kraju je uslišen, iako njegova livada nema pristup na uređenu prometnu površinu.”

Katastarska čestica br 931/2 k.o. Rugvica koja je u vlasništvu načelnika Općine Rugvica g. Čička, kao i dvije susjedne katastarske čestice (br. 9333/2 i br. 931/2) na koje je u istom postupku prošireno građevinsko područje sa sjeverne strane graniče s katastarskom česticom br. 1589 k.o. Rugvica koja je prema načinu uporabe put (javno dobro u općoj uporabi), a što znači da iste imaju osiguran kolni pristup.

3. Netočan je navod podnaslova članka da je predmetnom prenamjenom zemljišta iz poljoprivrednog u građevinsko “obitelj Čičak stekla je veliku imovinsku korist” te navod članka “Načelnik općine i njegov otac time su drastično povisili vrijednost svoje imovine”.

Naime, iz Izvješća o tržištu nekretnina za 2019. godinu za područje Zagrebačke Županije, na koje izvješće se autor članka poziva, na str. 21. je navedeno kako prosječna cijena građevinskog zemljišta u općini Rugvica iznosi 6.07 eura/m2 dok je na str. 23. navedeno kako prosječna cijena poljoprivrednog zemljišta u Općini Rugvica iznosi 8,51 eura/m2, a iz čega jasno proizlazi da navedenim prenamjenama zemljišta nije povećana imovina načelnika Općine Rugvica g. Čička već je ista smanjena.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program