Izgledni novi šef zagrebačkog HDZ-a i Gradske skupštine: ‘Žičara nas brine, suradnja s Bandićem ide dalje’

Mislav Herman, jedini kandidat za predsjednika zagrebačkog HDZ-a, kaže da je spreman i biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika

ZADNJA IZMJENA: stu 22, 2020
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Mislav Herman, jedini kandidat za predsjednika zagrebačkog HDZ-a, rekao je u nedjelju da će konsolidiranje i stabiliziranje gradskoga odbora stranke biti njegov prvi zadatak, poručivši kako je spreman biti kandidat za gradonačelnika ako tako odluče unutarstranačka tijela.

Prema Hermanovim riječima, HDZ će vrlo brzo nakon formiranja zagrebačkog HDZ-a naći najboljeg kandidata za gradonačelnika Zagreba. Nije želio konkretno odgovoriti na upit hoće li on kao predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a biti kandidat za gradonačelnika, poručivši kako će o tome odlučiti njihova unutarstranačka tijela. “Ako unutarstranačka tijela odluče da sam to ja, spreman sam preuzeti tu odgovornost”, rekao je.

Suradnja s Bandićem

Upitan o suradnji sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i problemima vezanim uz projekt sljemenske žičare, Herman je rekao da će suradnja s Bandićem ići i dalje podsjetivši da je ta žičara, kao i rotor, bio jedan od HDZ-ovih kapitalnih amandmana.

“Žičara nam je izrazito važna i jasno da nismo presretni zbog ovoga što se sada o žičari piše i zbog novih elemenata koji su izašli u javnost”, kazao je. Poručio je i kako ne žele prejudicirati ničiju krivnju, pa niti gradonačelnika Bandića. Herman je rekao i da su u zagrebačkoj Gradskoj skupštini zatražili detaljno financijsko izvješće o projektu sljemenske žičare i kada ga prouče izaći će s daljnjim izjavama.

Na ćelu Skupštine umjesto Prgometa

Odgovarajući na novinarski upit najavio je i da će na mjestu predsjednika zagrebačke Gradske skupštine zamijeniti Dragu Prgometa koji je dao ostavku na tu funkciju. “Prva točka sljedeće sjednice zagrebačke Gradske skupštine, 8. prosinca, je razrješenje Prgometa i imenovanje mene. Možemo reći da je gotovo sigurno da sam od 8. prosinca novi predsjednik zagrebačke Gradske skupštine”, kazao je.

Herman je rekao i da će, zbog epidemiološke situacije, Skupština “biti hibridna” tj. po modelu kakve su i sjednice Hrvatskog sabora. To znači da će zastupnici koji iz opravdanih razloga ne mogu nazočiti sjednici sudjelovati u raspravi i glasovanju putem videolinka.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program