Politika & Kriminal

Izlazi sve više detalja o teškoj nesreći na A1. Poginule su dvije žene i dva muškarca, krenuli su pošumljavati šumu

Nesreća se dogodila kada je kamion šleper naletio na kombi koji se zbog kvara nalazio na zaustavnoj traci

21.11.2020.,  Jastrebarsko - Fotografija iz zraka izvlacenja vozila koja su sudjelovala u prometnoj nesreci na autocesti A1, 19. kilometru iza odmoriste Desinec. U prometnoj nesreci smrtno su stradale cetiri osobe, a vise ih je ozlijedjeno. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

U teškoj prometnoj nesreći koja se jutros dogodila na autocesti A1, iza odmorišta Desinec, poginulo je četvero radnika tvrtke Šuma-Promet iz Mustafine Klade, dvije žene i dva muškarca, pišu 24sata. Ozlijeđeno je još pet osoba.

Nesreća se dogodila kada je kamion šleper naletio na kombi koji se zbog kvara nalazio na zaustavnoj traci. Direktor tvrtke Šuma-Promet Stevo Kovač za 24 sata je ispričao da se kombi zaustavio jer mu je pukao remen. Vozač je, kaže, po izlasku označio vozilo i postavio trokut, a odmah potom naišao je kamion.

Išli su saditi hrast lužnjak

“Moj vozač je tog trenutka bio vani, nije ozlijeđen, srećom. Smrtno su stradala dva muškarca i dvije žene. Muškarci su starosti od oko pedeset godina, jedna žena također oko pedeset, a druga oko četrdeset. Ostali su ozlijeđeni, ali nisu životno ugroženi”, govori Kovač. Dodaje kako su bili na putu za šumariju Karlovac jer su radili službene radove za njih. Sadili su mlade sadnice hrasta lužnjaka.

Kamion koji je naletio na kombi u vlasništvu je tvrtke Povrće Kosi čijeg su direktora novinari zatekli na mjestu nesreće. Kratko je tek kazao kako je njihov kamion išao za Jastrebarsko te da zasad ne zna ništa drugo.

Bili su u i ispod kombiju i ispod kamiona

24sata pišu da su neki poginuli na mjestu nesreće bili u kombiju, a neki ispod kamiona.” Imali smo problema s vađenjem osoba zato što su tri osobe u kombiju bile prikliještene, gdje je trebalo rezati kombi, a jedna osoba je bila pod šleperom, tako da nju nismo mogli izvući isti čas dok nije došla dizalica s kranom”, opisao je vatrogasac Dinko Omrčen iz JVP-a Karlovac. U nesreći je još ozlijeđeno pet osoba koje je hitna pomoć odvezla u zagrebačke bolnice. Težine njihovih ozljeda zasad nisu poznate.

Podsjetimo, nesreća se dogodila jutros u 7 sati i 20 minuta na 19 kilometru autoceste A1, iza odmorišta Desinec, a u smjeru Karlovca. Policija je zbog nesreće zatvorila cestu pa se promet jedno vrijeme odvijao obilaznim smjerovima.

O okolnostima u kojima se dogodila nesreća više će se znati nakon dovršetka očevida, poručili su iz Policijske uprave zagrebačke iz koje dosad nisu iznosili detalje o događaju.

Nastavite čitati