Politika & Kriminal

Policija: 'Vozač kamiona nije bio pod utjecajem alkohola, pretražujemo mobitel'

Policija čeka da bolnica otpustio ozlijeđenog vozača kako bi ga mogli preuzeti

FOTO: Dnevnik Nova Tv/screenshot

Policijski načelnik maloprije je za Novu TV komentirao tešku nesreću koja se jutros dogodila na autocesti A1. Kako kaže, izvidi još traju. Potvrdio je da vozač kamiona, koji se zabio u kombi parkiran u zaustavnoj traci, nije bio pod utjecajem alkohola.

Zašto na vrijeme nije vidio zaustavljeno vozilo još uvijek se istražuje. Jedna od opcija koje se spominju je korištenje mobitela u vožnji.

“Policija provodi izvide. Kod vozača kamiona niti drugih sudionika nesreće nije utvrđena prisutnost alkohola. No, izvađena je krv da se utvrdi eventualna prisutnost opojnih sredstava”, rekao je načelnik II. postaje prometne policije Josip Medved.

Policija čeka da može preuzeti vozača

Na pitanje što bi mogao biti uzrok, odgovorio je: “Provjerit ćemo sve opcije. Traje provjera s mrežnim operaterima kako bi se vidjelo je li vozač bio na telefonu, kao i pretraga mobitela”.

Kako kaže, vozač je trenutno u bolnici, policija čeka njegovo otpuštanje kako bi ga mogli preuzeti. “Vozač je dobio ozljede, zadržan je u bolnici. Nakon što ga bolnica otpusti mi ćemo ga preuzeti i provesti ispitivanje, a potom prepustiti nadležnom državnom odvjetništvu”, rekao je.

Osim četiri osobe koje su poginule, u nesreći je stradalo njih još pet. Prebačene su u tri zagrebačke bolnice. U Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica još traje operacija jednog stradalog putnika, dok je stanje drugog za sada stabilno. Ostalih troje putnika prebačeno je u KBC Zagreb i KB Sveti duh te su izvan životne opasnosti, javlja Dnevnik Nove TV.

Vatrogasac prepričao potresne detalje

Jedan od vatrogasaca opisao je uznemirujuće scene od jutros. “Imali smo problema s vađenjem osoba zato što su tri osobe u kombiju bile prikliještene, pa je trebalo rezati kombi. Jedna osoba je bila pod šleperom tako da nju nismo mogli izvući dok nije došla dizalica s kranom”, ispričao je za Dnevnik Nove TV Dinko Omričen iz JVP Karlovac.

Poginuli su inače mještani Čazme i okolice Čazme, a na autocesti su se našli kad su krenuli na pošumljavanje šume. Dva muškarca i dvije žene radili su, naime, za tvrtku Šuma-Promet iz Mustafine Klade.

Nesreća se dogodila kada je kamion šleper naletio na kombi koji se zbog kvara nalazio na zaustavnoj traci. Direktor tvrtke Šuma-Promet Stevo Kovač za 24 sata je ranije ispričao da se kombi zaustavio jer mu je pukao remen. Vozač je, kaže, po izlasku označio vozilo i postavio trokut, a ubrzo potom naišao je kamion.

Nastavite čitati