Politika & Kriminal

Izlike ministra Kuščevića zvuče nasumično i sumanuto. Dok ne shvatite od koga ih je posudio

Koliko je ovo zabavno? Kuščević ima doslovno identične rečenice kao svojedobno još jedan veseljak kojeg je Telegram raskrinkao

FOTO: Dusko Mirkovic/PIXSELL

U ljeto 2019., nakon otkrića Telegramovog istraživačkog novinara, nekad ugledni član HDZ-a Lovro Kuščević našao se u silnim neprilikama. “To je priča stara 10 godina”, izjavio je, u pokušaju da odbaci sve navode o dubioznoj imovini. “Radi se o recikliranju teme iz 2009. godine”. Najgore, istaknuo je, riječ je o teškom napadu na njegovu obitelj. “Ovo je organizirani napad na obitelj”, rekao je.

U ljeto 2017., nakon otkrića Telegramovog istraživačkog novinara, nekad ugledni član HDZ-a Franjo Lucić našao se u silnim neprilikama. “To je stara priča”, izjavio je, u pokušaju da odbaci sve navode o dubioznoj imovini. “Ova haranga vodi se protiv mene već možda 10 godina”, kazao je. Najgore, istaknuo je, riječ je o teškom napadu na njegovu obitelj. “Moram zaštiti obitelj od ove bjesomučne hajke”, rekao je.

‘Radi se o montažama’. ‘To je sve montirano’

Gospodin Kuščević, dalje, na kontinuirane upite novinara izjavio je kako mu je sve namješteno. “Radi se o montažama”, kazao je. “Konstrukcije, montaže, hrpa lažnih dokumenata”. Osim što je montirano, ustvrdio je, zna točno tko stoji iza toga. “Vjerujte mi, netko će brzo odgovarati”.

Gospodin Lucić, dalje, na kontinuirane upite novinara izjavio je kako mu je sve namješteno. “To je netko sve montirao”, kazao je. “To je očito netko sve smontirao i složio jedno s drugim”. Osim što je montirano, ustvrdio je, zna točno tko stoji iza toga i najavio brzu osvetu. “Imam puno neprijatelja”, kazao je. “Vrijeme je da Franjo Lucić dokaže svoju neovisnost od ljudi koji ga žele optužiti”.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu