Predsjedničin bus pogodio je auto u kojem je bilo dijete i otišao

Do nesreće je, javlja RTL došlo jučer kasno poslijepodne

ZADNJA IZMJENA: pro 11, 2019
Foto: PIXSELL

RTL je večeras objavio kako je autobus predsjedničke kandidatkinje Grabar Kitarović jučer sudjelovao u lakšoj prometnoj nesreći. U Malom Bukovcu u Krapinsko-zagorskoj županiji, oko 18.50, vozač busa zakačio je vozilo koje se nalazilo na cesti i zatim samo nastavio prema Loboru gdje se održavao predsjedničin skup. Predsjednica je u trenutku nezgode bila u autobusu.

Oštećena vozačica auta za RTL je kazala kako je do nesreće došlo na “nezgodnoj i dosta uskoj cesti”. “Najviše me začudilo da nitko od te silne povorke nije stao jer je to baš bio udarac. Nitko se nije okrenuo da vidi što se dogodilo. To mi je nevjerojatno”, kazala je Silvija Soldo i dodala kako je ni kasnije nitko nije kontaktirao iz Ureda predsjednice.

“Stala sam iza tog automobila, pomaknula sam se najviše udesno koliko sam mogla da ne sletim u grabu. Povorka je prolazila mimo nas, čini mi se da su bila dva automobila ispred autobusa. Oni su prošli, a autobus nas je okrznuo. Slupan mi je cijeli lijevi dio automobila, retrovizor je otkinut, a najviše su stradala stražnja vrata gdje mi je dijete sjedilo. On je malo udario koljenom. Malo ga boli pa mora na pregled kod kirurga”, kazala je.

Policija je potvrdila događaj

U policiji su za RTL potvrdili da se nezgoda dogodila. Objasnili su da se štićena kolona nikada ne zaustavlja, ako je riječ o manjoj prometnoj nesreći, već stane na prvoj mogućoj lokaciji kako bi se napravio očevid.

Tako je, kažu u policiji, bilo i sinoć. Policijska ophodnja je na mjestu događaja s oštećenom čekala ekipu za očevid koji je prvo obavljen na toj lokaciji, a potom u Loboru gdje se nalazio autobus kojim se koristi Predsjednica u izbornoj kampanji. Iz Stožera predsjednice poručuju da će njezin izaslanik posjetiti sutra oštećenu vozačicu Silviju Soldo. Dakle izaslanik, ne predsjednica, i to sutra.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program