Politika & Kriminal

Jandroković komentirao curenje informacija sa sastanaka HDZ-a pa se osvrnuo i na Brkićev angažman na izborima

Kad je Plenković rekao da Brkića "nije vidio u kampanji i da nije pridonio ništa" samo je iznio činjenice, kaže

FOTO: N1

Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Sabora Gordan Jandroković smatra kako je imenovanje Andreja Plenkovića glavnim pregovaračem EPP-a za funkcije u europskim institucijama priznanje i za samu zemlju. “To je jedno priznanje i predsjedniku Vlade i HDZ-u, pa mogu reći i Hrvatskoj, da naš premijer kao predstavnik EPP-a pregovara o budućim pozicijama u europskim institucijama”, kazao je Jandroković dodajući kako Plenkoviću to neće smetati u obavljanju premijerskih zadataka, jer su mu oni primarni.

Na pitanje tko bi Plenkovića mogao zamijeniti u HDZ-u u slučaju da ostane u Bruxellesu, Jandroković je kazao kako je to daleka budućnost te dodao: “Andrej Plenković je predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade i tako će biti”.

Tko je za izbore podbacio?

Potom je, navodi N1, komentirao i izborne rezultate ističući kako je HDZ postigao najbolji rezultat od svih stranaka.

“Mi jesmo pobjednici ovih izbora i imamo jednak broj mandata kao što smo imali u prošlom sazivu Europskog parlamenta. Mi smo išli s listom koju je predvodio mladi čovjek, donijeli smo nešto novo, poslali smo određenu političku poruku, nismo išli u koaliciji”, rekao je Jandroković dodajući da će stranka provesti analizu i vidjeti koja su to mjesta gdje smo imali posebni podbačaj te o njima raspraviti.

Sankcije za Brkića

Analizirat će, tvrdi Jandroković, i anganžman Milijana Brkića u kampanji te moguće sankcije. “Ne bih volio nikome unaprijed prosuđivati, treba stati na loptu i vidjeti koji su razlozi za podbačaj, nećemo stvari lomiti preko koljena”, rekao je Jandroković, dodavši da je Plenković, kad je rekao da Brkića “nije vidio u ovoj kampanji i da nije pridonio ništa”, rekao samo činjenicu, ništa više od toga.

Kad je riječ o detaljima sa sastanka Predsjedništva HDZ-a, koji su procurili u javnost. Jandroković je rekao da je zanimljivo da se to dogodi svaki put, ali da se nikad ne pojavljuju potpune informacije. “Uvijek se pojavljuju infomacije koje idu suprotno onome što je politika i interes HDZ-a. Oni koji ih daju rade namjerno štetu HDZ-u”, rekao je Jandroković.

Upitan o kome se radi, Jandroković je rekao: “To ćemo govoriti kad za to dođe vrijeme. Neću nikoga imenovati, ali kad dođe vrijeme, govorit ću o tome.”

Nastavite čitati