Je li to glavni državni odvjetnik upravo oplahnuo SOA-u: ‘Ako imaju informacije o Tolušiću bilo bi OK da ih i mi dobijemo’

'Očekujem da s informacijama upoznaju policiju i DORH', kaže Jelenić

ZADNJA IZMJENA: sij 22, 2019
Foto: screenshot/n1

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić izjavio je u utorak da očekuje od SOA-e, ako ima informacije o lažiranim fotografijama potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, da s njima upozna policiju i DORH kako bi vidjeli koji su daljnji pravci rada i mogli donijeti svoje odluke.

“Ne mogu vam reći u kojoj su fazi izvidi. Izvidi se provode za sve ono za što postoji relevantan stupanj sumnje da bi moglo ukazivati na počinjenje kaznenog djela”, rekao je Jelenić novinarima nakon sjednice Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije.

‘Očekujem da s informacijama upoznaju policiju i DORH’

“Očekujem, ako ispravno čitam tekst objavljen u Nacionalu, da državno tijelo, a to je obavještajna agencija SOA, ima relevantne informacije i očekujem da s tim informacijama upozna policiju i DORH, pa da vidimo koji su nam daljnji pravci rada i da možemo donositi svoje odluke. Na temelju novinskog članka koji govori o tome da državno tijelo – SOA posjeduje relevantne informacije, mislim kako bi bilo najnormalnije da ih mi dobijemo”, kazao je Jelenić.

Na novinarski upit ustvrdio je kako nije bio upoznat sa spornim fotografijama niti ih je imao u svom posjedu. “Ja sam te fotografije vidio prvi put danas u Nacionalu”, istaknuo je. Najavio je da će se po potrebi uključiti u slučaj, posebno ako postoji relevantan stupanj sumnje da su fotografije rezultat ili ono što se s njima željelo postići – usmjerene na počinjenje kaznenog djela.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program