Jedna ugledna sommelierka tvrdi kako je uz dobru hranu bolje piti pivo nego vino

Kaže da bi pivo bilo bolje posluživati u čašama za šampanjac ili konjak

FOTO: Flickr

Jane Peytin, sommelierka godine po izboru britanske Pivske akademije, tvrdi kako je bolje poslužiti pivo nego vino uz dobru i kvalitetnu hranu te da ga je bolje posluživati u čašama za šampanjac ili konjak nego u klasičnim pivskim čašama.

Jane smatra kako se snobovski odbijati piti pivo uz jelo. Dodaje kako je bi njezin prvi izbor bilo pivo napravljeno od kvasca za šampanjac jer je idealan aperitiv.

“Uvjeravam vas da je pivo bolji izbor od vina za posluživanje uz neki kvalitetan obrok. Danas postoji toliko različitih piva, teško da ne biste mogli pronaći jelo uz koje se ne može spariti neko pivo”, smatra Jane.

‘Uvijek na zabavama serviram pivo u čaše od šampanjca’

17990372519_2e82af5271_o
Točeno pivo Flickr

“Zbog snobizma je teško uvjeriti ljude u to. Vino je već 5 tisuća godina simbol statusa visokog društva, a vinska industrija uz dobar PR to takvim i održava”, komentirala je Jane za britanski Telegraph.

Kaže kako je i nervira to što brojni domaćini večera pretpostave da žene žele piti isključivo vino uz večeru ili na zabavama. “Ne patronizirajte ženama, ako naruči pivo, nemojte odmah pomisliti kako bi za nju najbolje bilo da uzme neko blijedo, bezukusno voćno pivo. Možda želi Imperial Russian”, kaže Jane te dodaje: “Ja uvijek sugeriram ženama da uzmu pivo, kad pravim zabave doma, pivo uspem u čaše za šampanjac i konjak te ga poslažem na svom šanku.”