Politika & Kriminal

Još traže brutalnog ubojicu iz Omiša; policija je pronašla odbačeni motor, a vlasnik im je od ranije poznat zbog dilanja

Motor je registriran na čovjeka koji je policiji navodno otprije poznat zbog pljačke i dilanja

09.11.2019., Brzet, Omis - Na Jadranskoj magistrali kod skretanja za Brzet iz vatrenog oruzja je ubijen muskarac u automobilu. 38-godisnjak s djevojkom je sjedio u parkiranom vozilu kada im je prisao motociklist u crnom i ispalio mu dva metka u glavu. Policijski ocevid je u tijeku, a policija traga za pociniteljem. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Još uvijek traje potraga za napadačem je u subotu nešto prije 14 sati brutalno ubio muškarca koji je sjedio u automobilu na Jadranskoj magistralu u Omišu. Splitska policija je na području Šestanovca, mjesta u zaleđu Omiša, pronašla odbačeni motocikl kojeg povezuju sa ubojstvom, neslužbeno se doznaje iz izvora bliskih policiji.

Ubojstvo se dogodilo kada je K.F. (38) iz Piska zaustavio i na ugibalištu ceste parkirao automobil u kojem je bila i njegova djevojka. Par je stao pokraj skretanja za Brzet, turističko naselje južno od Omiša, kako bi pojeli hranu koju su malo ranije kupili. U jednom trenutku im je sa vozačeve strane prišao motocikl na kojem je bio muškarac s kacigom na glavi.

Pogođen u vrat i glavu

Nepoznati ubojica je kroz otvoreni prozor pucao u glavu i vrat muškarca na vozačevom sjedištu. Hina piše da je napadač ispalio najmanje dva metka, dok lokalni mediji javljaju da su na mjestu ubojstva pronađene četiri čahure. Ubojica je nakon toga pobjegao na motociklu. Nesretni muškarac je na mjestu događaja iskrvario do smrti.

Hitna pomoć je ustrijeljenog čovjeka pokušala reanimirati, no ubrzo su odustali i pokrili ga bijelom plahtom. Djevojka koja je s njim bila u auto nije ozlijeđena. Policajci ju zatekli u stanju šoka, a očevici su za medije ispričali kako su istražitelji s njom razgovarali na mjestu zločina, u policijskom autu. Očevid je na mjestu događaja obavila policija uz prisustvo zamjenika Županijskog državnog odvjetništva.

Vlasnik motora je poznati kriminalac

Neslužbeno se doznaje da je tijekom večeri pronađen odbačeni motocikl na području Šestanovca, te da je policija pomoću registarske tablice došla do njegovog vlasnika, 28- godišnjeg N.P. iz Omiša, koji je priveden u policijsku postaju. On je policiji otprije poznat po kaznenim djelima oružane pljačke i dilanja droge, a navodno je imao dva motocikla od kojih je jedan prodao prijatelju.

Policija u kriminalističkom istraživanju tog smaknuća provjerava sve kretanje ubijenog K. F., koje bi moglo pomoći u rješavanju najbrutalnijeg ovogodišnjeg ubojstva na širem splitskom području. Kako je jučer pisala Slobodna Dalmacija, ubijeni K.F. navodno je bio jedan od vlasnika kafića u Pisku koji je prije nekoliko godina izgorio.

Mediji su tada pisali da je kafić predmet imovinsko-pravnog spora između suvlasnika. S novinarima splitskog dnevnika razgovarao je žrtvin dugogodišnji poznanik, koji se prisjetio da je K.F. bio “problematičan”, odnosno sklon tučnjavama.

Nastavite čitati