Politika & Kriminal

Kako se Daliji Orešković mogao provući tip optužen da je krao novac od prodaje ovršenih stanova?

Lokalni portal iz Varaždina danas je objavio vrlo nezgodan tekst o čovjeku koji je trebao osnovati ogranak stranke Start

Predsjednica Starta, Dalija Orešković, ovaj je vikend najavila formiranje stranačkog ogranka u Varaždinu. Kako su izvijestili lokalni mediji, kao ključne osobe tom je prigodom predstavila Dražena Hraina i Ninu Lučića, kojeg je portal Varaždinski upravo prokazao kao potencijalno vrlo problematičnog tipa.

Osim što je promijenio urnebesan broj stranaka u kratko vrijeme, protiv gospodina Lučića na Općinskom sudu u Varaždinu vodi se postupak zbog kaznenog djela zlouporabe povjerenja za koje je predviđena kazna zatvora do osam godina. Konkretno, tereti ga se da je tijekom 2013. te 2014. ukrao 940.000 kuna. U to vrijeme radio je za jednu austrijsku banku te je, zahvaljujući odvjetničkoj punomoći, na svoj račun primao novac od nekretnina koje su ovrhama oduzete građanima. Taj novac međutim nije proslijedio banci nego ga je, prema tvrdnjama Općinskog državnog odvjetništva, zadržao sebi.

Čovjek je pritom u 10 godina promijenio četiri stranke

Optužnica mu je potvrđena 22. studenoga 2018. i trenutno, kako je izvijestio portal Varaždinski, čeka zakazivanje prve rasprave. Zgodna je i politička prošlost gospodina Lučića. Prije desetak godina preuzeo je vodstvo varaždinskog SDP-a, koji je 2010. raspustio Zoran Milanović jer su bezrezervno podržavali aferičnog gradonačelnika Čehoka. Lučić tada postaje nezavisni zastupnik, pa se učlanjuje u HSLS, pa ga izbacuju i od tamo, a onda ulazi u Varaždinsku građansku akciju. No dvije godine kasnije, u srpnju 2014., priključuje se stranci Ljube Jurčića i izlazi na parlamentarne izbore na listi Koalicije rada i solidarnosti Milana Bandića.

U razgovoru za Telegram Dalija Orešković kazala je kako nije znala da se protiv gospodina Lučića vodi kazneni postupak. “Gospodin još nije ni postao naš povjerenik, već nam je samo bio domaćin u Varaždinu. Kada se na nekom području formira dovoljna količina ljudi koji nam se žele približiti odemo tamo i razgovaramo s njima. Nino Lučić bio nam je domaćin i još uvijek nije postavljen za povjerenika. Objava ovih informacija upozorenje je i nama. Zahvaljujem medijima koji su uvidjeli da Start ima visoke kriterije, te su nas upozorili na ovu osobu”, kazala je gospođa Orešković kojoj se, tvrdi, Nino Lučić nije javljao na telefon nakon što je portal Varaždinski objavio tekst o njemu.

Nastavite čitati