Politika & Kriminal

Nevrijeme u Hrvatskoj. U Novoj Gradiški poplave, u Belom Manastiru spašeni ljudi iz automobila

Ne teren su izašli vatrogasci koji su u sat oko 19 sati bili već na 50 intervencija

U Novoj Gradiški u večernjim satima je pala velika količina kiše koja je poplavila ulice, te neke kuće i podrume. Radio Nova Gradiška javila je kako su i brojne prometnice bile poplavljene, ali da se voda povlači. Na terenu su vatrogasci koji ispumpavaju vodu iz podruma i nastoje sanirati štetu. Najviše je stradalo Lobino naselje te prigradsko naselje Kovačevac.

“U pojedinim objektima i podrumima se nalazi i preko dva metra vode. Činimo sve što možemo, dobar je dio grada poplavljen, stoga ćemo nastojati sanirati ugrozu. Dosad je prijavljeno preko 80 objekata, ali za pretpostaviti je da će ih biti i više. Problem nam sada stvara kanal između poljoprivrednih površina iza doma u Prvči, sva voda ide prema domu i pitanje je trenutka kada će ući u prostor doma”, kazao je zapovjednik JVP-a Ivo Pejaković.

Koliko se situacija brzo odvijala opisao je riječima: “Tražili smo od Stožera civilne zaštite Grada Nova Gradiška da nam osigura pijesak kako bi eventualno punili vreće i spriječili štete. Međutim, kiša je tolikom silinom padala da nismo stizali”.

Kaos izazvala kiša vatrogasci na terenu

Posted by Radio Nova Gradiška (98.1Mhz) on Friday, July 16, 2021

Poziv ljudima da se uključe u akciju

Prema riječima načelnika Stožera civilne zaštite Grada Nova Gradiška Marka Ćosića trebali bi dobiti električne potopne pumpe, a u pripravnosti su i zečji nasipi. “Molimo ljude da se i sami angažiraju i pokušaju otkopati kanale kako bi se voda izvela na cestu. Angažirali smo i bager Ekokonga koji je krenuo prema Prvči, nadamo se da ćemo uspjeti sanirati sve nastale štete”, dodao je. Ravnateljstvo civilne zaštite, pak, objavilo je kako su na teren u Novoj Gradiški izašle ekipe Hrvatskih voda.

Jaka kiša uzrokovala poplave u podrumima, vatrogasci na terenu.

Posted by Radio Nova Gradiška (98.1Mhz) on Friday, July 16, 2021

 

“Ja sam na višem dijelu grada pa nije tako grozno, ali u nižem dijelu je voda do koljena. Mi inače nismo toliko u problemu kao okolna sela. Tamo obično po ovakvim kišama bude poplavljena cesta. Kod kolodvora je već jednom bilo takvo stanje. Ljudima je ušlo u ljekarnu”, ispričao je za 24sata Stjepan iz Nove Gradiške.

U Belom Manastiru spašavali ljude

Obilna kiša pada i na području Belog Manastira. Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je kako su zbog velike količine vode u tom gradu dvije osobe ostale zarobljene u automobilima ispod jednog podvožnjaka. Nakon intervencije vatrogasaca su izvučene, no vozila su ostala u vodi.

 

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu