Ljudi koji su napustili Daliju Orešković kažu kako su otišli jer naprosto nisu bili zadovoljni odnosima u stranci

Petero bivših članova Predsjedništva objasnilo je zašto su podnijeli ostavke

ZADNJA IZMJENA: svi 30, 2019
Foto: PIXSELL

Stranka Dalije Orešković gotovo se raspala. Kako je Telegram jučer prvi pisao, veći dio predsjedništva Starta prošlu je nedjelju podnio ostavke. Sve se dogodilo desetak minuta prije zatvaranja biračkih mjesta i prvih izlaznih anketa.

Petero članova predsjedništva Starta danas je medijima poslalo zajedničko priopćenje u kojem objašnjavaju razloge zbog kojih su napustili Daliju Orešković. Odluku da se obrate medijima obrazložili su time što su se, kažu, u medijima pojavile neke informacije o razlozima podnošenja ostavki, no da oni nisu ti koji su ih u medije pustili.

Nisu bili sretni unutarstranačkim odnosima

Prema priopćenju koje su potpisali Duje Prkut, Tonći Talaja, Branka Lukačević Gregić, Stjepan Perko i Nicole Kwiatkowski, razlog ostavke je „prvenstveno nezadovoljstvo procesima i odnosima unutar stranke”. Potom bivši članovi predsjedništva Starta nabrajaju i druge razloge, poput različitog shvaćanja poželjne političke strategije, organizacije kampanje, digitalnog stranačkog rada i slično.

Odluku o ostavci donijeli su prije više od mjesec dana, pišu, i gotovo se potpuno povukli iz kampanje, ali ostavke su podnijeli nakon izbora kako bi zaštitili Start od negativne medijske slike. Dodaju da su se u stranku uključili kada su je prepoznali kao „rješenje za političku tragediju u kojoj se nalazi Republika Hrvatska”. Kada su zaključili da Start „trenutno ne razvija vlastite kapacitete za preuzimanje ove zahtjevne, odgovorne i teške uloge”, odlučili su istupiti iz predsjedništva i članstva. U zaključku priopćenja bivši članovi stranci su poželjeli sreću i uspjeh u daljnjem radu.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2144 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program