Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Majka Damira Škugora, uhićenog šefa u Ini, također je u plinskom biznisu. Ima svoju kompaniju

Gospođu Škugor lokalni mediji opisivali su kao 'žensko lice županijskog poduzetništva'

26.10.2021., Zagreb - Upravna zgrada Ine d.d. takozvana Karingtonka na aveniji Veceslava Holjevca.
FOTO: Jurica Galoić, Igor Kralj / PIXSELL

Damir Škugor, šef Inine Službe za prodaju plina, s ocem Danom Škugorom uhićen je u subotu zbog malverzacije s prodajom plina, a dio od nelegalne zarade za koju ga tereti Uskok – nešto manje od pola milijarde kuna – završio je na računu Škugora starijeg.

Međutim, izgleda i da je Škugorova majka i Danina supruga Rada Škugor u “plinskom poduzetništvu”. Jedina je, naime, vlasnica tvrtke 3D-Company, koja se, među brojnim djelatnostima, bavi i opskrbom te trgovinom plinom.

Njezina kompanija, pokazuju podaci u sudskom registru i na portalu Poslovna.hr, bavi se i proizvodnjom, trgovinom, skladištenjem, distribucijom i opskrbom energije, pa i organiziranjem tržišta energijom. Navedeni su i trgovina, na veliko i malo, ukapljenim naftnim plinom, a sve te djelatnosti registrirane su od prošle godine, pokazuju podaci sudskog registra, kada su se već, prema Uskoku, odvijale malverzacije u Ini.

Tvrtka posljednje dvije godine u gubitku

Kao predmet poslovanja tvrtke Rade Škugor, osnovane 1994. godine, navedene su i djelatnosti nepovezane s energetikom poput posredovanja u prometu nekretnina i poslovanje nekretninama te turističkim uslugama u nautičkom turizmu.

Između ostalog, bavi se i zastupanjem inozemnih tvrtki, trgovačkim posredovanjem na domaćem i inozemnom tržištu, proizvodnjom hrane i pića, pa i proizvodnjom i prometom grožđa za vino te vina, kao i poljoprivrednim djelatnostima te uzgojom stoke, peradi i ostalih životinja.

Prema portalu Poslovna.hr, njezina tvrtka, koja je 2021. imala dva zaposlenika, u istoj je godini ostvarila prihod od oko 335.000 kuna. U posljednje dvije godine poslovala je s gubitkom, a lani je bila oko 15.000 kuna u gubitku.

‘Najstarija aktivna šibenska obrtnica’

U članku iz svibnja ove godine na portalu Šibenik News Rada Škugor je opisana kao “žensko lice županijskog poduzetništva”, “najstarijom aktivnom šibenskom obrtnicom i poduzetnicom” te “nastavljačicom 110 godina duge tradicije prodaje pozamanterije u Šibeniku”. Kako su opisali, Škugor je počela raditi kao trgovkinja i poslovođa u prehrani, a nakon propasti Šibenke, okrenula se poduzetništvu.

Nakon uhićenja njezina supruga i sina, jedan od njihovih mještana je opisao lokalnom portalu ŠibenikIn da je Rada Škugor sa suprugom Danom u crkvi Gospe od Zdravlja u Dubravi kraj Šibenika skupljala milodar i da tamo cijela obitelj ima i rezerviranu klupu u prvom redu na misama. Navodno su donirali i sredstva za obnovu crkve.

Jedan gospodin, koji je htio ostati anoniman, portalu je kazao da je Damir Škugor donirao 100.000 kuna za crkvu. “Time je valjda kupio mir kod crkve i Boga. Nije bio često tu, ali su mu zato roditelji Dane i Radojka skupljali lemozinu na misama. Majka mu se ponašala kao da je crkva njena, a po selu s priča da su baš zbog nje smijenjeni svećenici koji joj nisu odgovarali. Sad ni nemamo svog župnika, nego nam dolaze na mise sa strane”, rekao je.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više