Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Majka poginule djevojke ogorčena presudom Kameničkom: 'To je sramotno, ne priznajem olakotne okolnosti'

'Želim samo da cijela Hrvatska javnost zna da je sve to zna mene jedna obična farsa'

29.08.2018., Zagreb - Marin Kamenicki koji je skrivio tesku prometnu nesrecu u zagrebackoj Ilici u kojoj su poginule dvije zene prepracen je na Opcinsko drzavno odvjetnicko vidno sepajuci. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Marin Kamenički, čovjek koji je Ilicom jurio 195 km/h pa ubio dvije žene, proglašen je krivim i nepravomoćno je osuđen na 4 godine i šest mjeseci zatvora. Presudu je za RTL prokomentirala majka poginule Laure Stelio, Žana Stelio, koja je ogorčena trajanjem kazne. ”Ja to uopće nisam očekivala. Presudu smatram sramotnom, i u ovom preteškom trenutku za mene, želim samo da cijela Hrvatska javnost zna da je sve to zna mene jedna obična farsa”, izjavila je za RTL majka jedne od žrtava.

Iako je sutkinja Irena Kvaternik kao olakotne okolnosti navela priznanje kaznenog djela, kao i iskreno kajanje i žaljenje Kameničkog, dodavši kako se ovaj ispričao obiteljima stradalih žena, Žana Stelio kaže da to ne prihvaća kao razlog za manju kaznu. ”U ove dvije godine nitko od njegove obitelji nije stupio u kontakt sa mnom ili izrazio žaljenje, a da ne govorim o tome da je ponudio pomoć kad sam ostala sama, polupokretna i bez sredstava za život. Tako da mu ni to ne može biti olakotna okolnost”, kazala je.

Majka žrtve ne priznaje olakotne okolnosti

Majku Laure Stelio nije impresionirala ni sljedeća olakotna okolnost koju je sutkinja ustanovila, činjenica da je Kamenički otac je djeteta u dobi četiri mjeseca i uzdržava obitelj. „Ja moram reći da je jedina moja obitelj bila moja kćer Laura koja se brinula o meni nakon moždanog udara. Ja nikada nisam i neću biti baka, a moja kćer neće biti mama. S njom se ugasila sva moja loza. Ako je olakotna okolnost to što on ima dijete, kako nije otegotna okolnost to što zbog njega i njegovog divljanja moja kćer nije imala šansu imati dijete. A tko je njemu dao mogućnost da ima dijete, nego pravosuđe?”, zapitala se majka, javlja RTL.

Presudu je doživjela kao farsu i nada se da će je Vrhovni sud izmijeniti, rekla je, razgovor završivši pitanjem za sutkinju: „Da li bi sutkinja tako presudila da se radi o članovima njene obitelji?“, kazala je Žana Stelio.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više