Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Marić se susreo sa studentima, izgleda da je pristao na povećanje poreznog limita

Studenti traže da se poveća porezni limit do kojeg se priznaju svojim roditeljima kao porezna olakšica

FOTO: Screenshot N1

Ministar financija Zdravko Marić najavio je na današnjem sastanku sa studentima da će se povećati porezni limit do kojeg se studenti priznaju svojim roditeljima kao porezna olakšica, javlja Jutarnji list. Još uvijek nije poznato hoće li se s povećanjem limita krenuti već ove godine ili tek od iduće, no on će svakako po novom biti veći od 15.000 kuna koliko iznosi sada.

“Sastanak je bio dobar, ministru smo predstavili naš prijedlog da se taj limit poveća na 22.500 kuna i ministar je potvrdio da će se ići u izmjene. Odlično je da smo dobili potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja koje je također podržalo naš prijedlog”, izjavio je nakon sastanka s ministrom predsjednik Hrvatskog studentskog zbora Neven Pintarić.

Peticijom do uspjeha

Inače, ministar je isprva odbijao razgovarati o povećanju limita, no studenti su pokrenuli peticiju pa se Marić ipak pristao s njima susresti. Svoju odluku još prošlog tjedna obrazložio je riječima: “Studenti žele raditi, no istovremeno imamo i apel sektora kao što su turizam, građevina ili trgovina na malo kojima nedostaje radne snage”.

Podsjetimo, studenti su prvi put u Jutarnjem iznijeli svoj prijedlog povećanja poreznog limita, a nakon toga počeli prikupljati i potpise studenata kako bi porezne izmjene zatražili peticijom. Kažu da su trenutni limiti zbog povećanja minimalnih satnica iznimno niski te da im omogućavaju maksimalno dva mjeseca sezonskog rada godišnje. Studenti su pak upozoravali da se porezni limit nije mijenjao od 2017. godine.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više