Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Milanović o Bagi: ‘Pošten i nepotkupljiv, neusporediv s bilo kim…’

Brojni političari opraštaju su od neponovljivog novinara

Brojni prijatelji, kolege i političari opraštaju se od Mislava Bage koji je iznenada preminuo u 49. godini života. Gotovo da nema političara koji se nije našao pred mikrofonom tog istaknutog novinara i urednika koji je od 2009. godine radio na Novoj TV. Bez dlake na jeziku više puta je intervjuirao i predsjednika Zorana Milanovića, a u ulozi političkog komentatora često je analizirao predsjednikovu retoriku. Milanović se od Bage oprostio na Facebooku, napisavši kako je neizmjerno tužan zbog njegove smrti.

“Sretali smo se i razgovarali godinama, uvijek samo zbog posla koji nas je vezao, ali nakon tih razgovora rastajali se gotovo pa kao dugogodišnji prijatelji. Dok je radio svoj novinarski posao, te britke intervjue koje je vodio naprosto neusporedivo s bilo kim, posebno je imponirala njegova profesionalna distanca. Novinarstvo je radio pošteno i nepotkupljivo, prema svakom sugovorniku pristupao jednakom mjerom – već dovoljno da njegov odlazak bude tragedija za hrvatsko novinarstvo”, napisao je.

Poručio je i kako je Bago bio “puno više od toga” te da će zato nedostajati kolegama i prijateljima.

I Plenković izrazio sućut

Sućut obitelji i prijateljima iskazao je ranije danas na sjednici Vlade i premijer Andrej Plenković. “Ovo je prerani odlazak čovjeka koji je dugi niz godina pratio rad Vlade, Sabora, izbore, bio je s nama u kontaktu stalno, i zaista nam je iskreno žao. On je ostavio pečat u političkom novinarstvu i veliki trag. Žao nam je što ga više nema”, kazao je.

Dodao je da je s njim bio užitak raditi te da je bio tvrd, nekad i težak sugovornik. “Iskreno, jako nam je žao i meni osobno je žao što Mislava više nema s nama”, poručio je još premijer.

 

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više