Ministar Beroš ozbiljno je napao neke liječnike: ‘Skrivaju medicinsku opremu. To je peta kolona’

Danas ga je na presici razljutilo pitanje o nedostatku medicinske opreme u zdravstvenim ustanovama

ZADNJA IZMJENA: ožu 25, 2020
Foto: PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Ministar zdravstva Vili Beroš jutros je na redovnoj konferenciji Kriznog stožera ozbiljno napao neke doktore. Tvrdi kako je doznao da dio njih skriva opremu kako bi, kao, djelovalo kao da je nedostaje.

Prilično ljutito reagirao je na pitanje o dostupnosti zaštitne opreme za zdravstvene djelatnika. “Ljuti me kao čovjeka ponašanje pojedinaca koji naglašavaju ovo pitanje. Dobio sam informaciju da pojedini liječnici namjerno sklanjaju opreme s polica da bi lažno prikazali stanje”, rekao je Beroš.

‘U svakom ratu postoji peta kolona’

Tvrdi da situacija nije tako loša kakvom ju se prikazuje. “U ovom trenu iz Zaboka za Zagreb stiže sedam tisuća maski i milijun rukavica… Sutra isto stiže oprema iz Kine. U svakom ratu postoji peta kolona. Molim da institucije djeluju. Radimo maksimalno koliko je moguće u odnosu na svjetska tržišta. Kad ovo završi, evaluirat će se uloga svih nas, pa i mene”, rekao je ministar.

Kaže da situacija nije optimalna i da je to jasno svima. “Davno je bilo rečeno domovima zdravlja da nabave zaštitnu opremu, gdje su sad ti ravnatelji? Jesu li je nabavili? Zlonamjerno prikazivanje situacije lošijom nego što jest nije dobro”, kaže Beroš.

Rekao je i da se čuo s kolegama u Švicarskoj i Francuskoj te da nigdje, pa ni kod njih, stanje nije dobro. “Ali radimo sve što možemo. Oni koji nam bacaju klipove pod noge neće uspjeti!”, ljutito je zaključio Beroš svoj monolog.

U Hrvatskoj 418 slučajeva zaraze

Ministar zdravstva Vili Beroš je na samom početku presice rekao da je otkriveno 36 novih slučajeva zaraze. To znači da je od početka epidemije u Hrvatskoj imamo 418 slučajeva zaraze koronavirusom.

“Na respiratoru imamo deset bolesnika. Prosječna životna dob onih na respiratoru je 61 godina, i većina njih su kronični bolesnici. U ovom trenutku nema drugih težih slučajeva”, kazao je Beroš.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program