Politika & Kriminal

Ministar Medved o zabrani pozdrava Za dom spremi: 'Preporuka Vijeća je dovoljna'

Medved danas sudjeluje na obilježavanju Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima na Mirogoju

FOTO: n1/screenshot

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sudjelovao je danas na obilježavanju Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima na Mirogoju. Tamo je došao kao izaslanik premijera Plenkovića koji je u posjetu Ukrajini.

Položio je svijeće na Mirogoju pa novinarima rekao kako nakon toga ide u Gospić, gdje će biti pokopani posmrtni ostatci 102 žrtve iz Drugog svjetskog rata, koji su ekshumirani na području Like. Novinarka N1 ga je potom pitala hoće li Vlada ići u izmjene Kaznenog zakona a time i u zabranu pozdrava ‘Za dom spremni’.

Misli da je preporuka Vijeća dovoljna

“Ja mislim da vam je predsjednik Vlade rekao malo detaljnije i temeljitije. Ja sam stava da je preporuka Vijeća (op.a. za suočavanje s prošlošću), koju je inicirala i osnovala Vlada, u dovoljnoj mjeri usmjerenje na koji način se odnositi prema određenim simbolima i u skladu s tim djeluju i sudovi”, rekao je Medved koji je dodao kako je taj zaključak uravnotežen i da je usmjerenje iz njega dovoljno.

Medved je rekao kako je naš narod, kao rijetki, stradao kroz povijest i da zato nikada ne smijemo zaboraviti žrtve, javlja N1. Potom je rekao kako se na današnji dan tradicionalno posjećuju Mirogoj, Macelj i Goli otok dok je Jasenovac u nekim drugim prigodama.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu