Velika stvar. Plenković potvrdio: Boris Milošević dolazi na Oluju, Medved ide u Grubore

Odlazak Medveda u Grubore je, kaže, 'snažna poruka Vlade o tome da moramo poštovati sve žrtve'

ZADNJA IZMJENA: srp 30, 2020
Foto: RTL Vijesti/screenshot

Premijer je večeras gostovao u RTL-u Danas gdje je rekao da je s SDSS-om i predstavnicima srpske manjine dogovoreno da će na proslavi Oluje u Kninu sudjelovati potpredsjednik vlade Boris Milošević. Također, potvrdio je, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved bit će na obilježavanju zločina u Gruborima.

“Dogovor koji danas imamo s SDSS-om i predstavnicima srpske manjine u Hrvatskoj je da oni sudjeluju na toj proslavi, sudjelovat će potpredsjednik Vlade Boris Milošević i mislim da je to dobro i korisno, korisno prije svega za odnose u hrvatskom društvu, odnos prema srpskoj manjini u Hrvatskoj, prema recentnoj prošlosti i snažna je poruka Hrvatske prema svim partnerima koji gledaju kako Hrvatska funkcionira danas.”, rekao je Plenković.

Snažna poruka Vlade

Novinarka Damira Gregoret pitala ga je hoće li Milorad Pupovac ići u Knin. “Cijelo vrijeme smo razgovarali o tome da u Kninu 5. kolovoza budu svi članovi Vlade. Ono što sam ja htio i što je bila moja želja, to je upravo da Boris Milošević kao član Vlade bude u Kninu”, rekao je Plenković.

Potom je rekao da će Medved u Grubore. “Ono što mogu reći je da će potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved biti na obilježavanju zločina koji je počinjen u Gruborima nakon Oluje te na taj način poslati snažnu poruku Vlade o tome da moramo poštovati sve žrtve i dostojno obilježiti ta mjesta. Ministar Medved ide u Grubore 24. ili 25. kolovoza kada točno odredimo datum.”

Objasnio je i zašto baš Medved: “To je zasigurno vrlo važna i velika poruka, poruka potpredsjednika Vlade, ministra hrvatskih branitelja, generala Hrvatske vojske, zapovjednika Tigorva i čovjeka koji jako dobro na temelju svojih osobnih i obiteljskih posljedica koje su mu nanešene tijekom Domovinskog rata može na najbolji mogući način u ime Vlade, a na određen način i hrvatskih branitelja, poslati važnu i snažnu poruku, poruku pomirenja i okretanja budućnosti.”

Više s weba
Ostanite uz telegramov program