Ministar o Telegramovom otkriću: ‘Možda zvuči patetično, no ja sam cijeli život štedio i stvarao’

Očitovanje nakon Telegramove istraživačke priče o novoj kući za koju ministar nema opravdanje u imovinskoj kartici

ZADNJA IZMJENA: sij 21, 2020

Telegram je danas objavio otkriće o novoj kući ministra Kujundžića koje su prenijeli gotovo svi mediji. Njegova supruga kupila je kuću u Zagrebu za 1,462.500 kuna, no iz imovinske kartice nije jasno odakle novac. Gospođa Tatjana Kujundžić podigla je 750.000 kuna kredita, no to je samo pola iznosa.

Odakle je plaćen ostatak? Ministar je u razgovoru za Telegram bio kazao kako je od nekog prijatelja posudio 300.000 kuna. No iznos te pozajmice nije upisao u karticu iako je po zakonu to morao učiniti, potvrdili su nam iz nadležnog tijela. Nadalje, za ostatak iznosa – 412.500 kuna tvrdi da je podmiren iz štednje, no to se ne poklapa s podacima koje je dostavio Povjerenstvu za sukob interesa. Ministar i njegova supruga, naime, naprosto nisu imali prijavljenu štednju koja bi to mogla pokriti.

Dnevnik Nove TV prvi je prenio izjavu gospodina Kujundžića nakon našeg otkrića. Ministar je u osnovi samo ponovio ono što je u danima dok smo istraživali priču govorio Telegramovom reporteru. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti i bez intervencija u pravopis.

Prenosimo ministrovo priopćenje

“Možda će zvučati patetično ili “opravdavajuće”, ali u slučaju mog životnog puta krajnje realno: cijeli život sam radio, cijeli život sam stvarao, cijeli život sam štedio i cijeli život sam bio u kreditima. Glede pisanja portala Telegram o kupnji kuće u Zagrebu opetovati ću sto sam odgovorio navedenom portalu. Pred kraj svog radnog vijeka moja supruga i ja smo zaključili da bi za “mirnu i sigurnu starost” bilo dobro investirati u kupnju nekretnine.

Stoga smo odlučili kupiti kuću u Zagrebu u vrijednosti 195 000€ (protuvrijednost u kunama). S obzirom da godinama, a i sada, imamo mjesečni zbroj plaća preko 40.000 kuna odlučili smo podići kredit, uložiti ušteđevinu i nešto posudit od prijatelja.

100 000 € smo podigli kredit u PBZ-u, 55 000 € platili iz ušteđevine koja je na računu u PBZ-u, a 40 000 € privatno posudili od prijatelja
(ugovor o pozajmici kod kupnje kuće ovjeren kod javnog bilježnika i novac uplaćen na račun prodavatelja kuće). Dakle, sve transparentno i zakonito. Kupnju kuće sam prijavio Povjerenstvu”, stoji u priopćenju ministra Kujundžića koje je prvi objavio Dnevnik Nove TV.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program