Povjerenstvo će o Kuščeviću raspravljati u ponedjeljak, kažu da je odluka o skidanju imuniteta samo formalnost

Šef Povjerenstva tvrdi da Kuščević nakon ukidanja imuniteta i dalje neće moći biti uhićen

ZADNJA IZMJENA: kol 30, 2019

Državno odvjetništvo (DORH) uputilo je jučer Hrvatskom saboru zahtjev za skidanje imuniteta zastupniku HDZ-a Lovri Kuščeviću, donedavnom ministru uprave zbog zlouporabe položaja i ovlasti. Mandatno-imunitetno povjerenstvo o tom će zahtjevu raspravljati u ponedjeljak. Potvrdio je to za N1 predsjednik Povjerenstva Žarko Tušek.

“Sjednica Mandatno imunitetnog povjerenstva bit će održana u ponedjeljak u 11.30. Okupit ćemo zastupnike, članove povjerenstva i donijet ćemo odluku. To je samo formalnost, kad DORH traži, imunitet se skida, i vjerujem da će tako članovi i glasati”, rekao je Tušek novinarima.

Ništa od uhićenja

Zahtjev koji je Povjerenstvu uputio DORH ne odnosi se na uhićenje bivšeg ministra. “Ako DORH procijeni da se u daljnjem postupku potrebno pritvoriti dužnosnika, onda treba donijeti novi prijedlog odluke i ponovno skinuti imunitet upravo u tu svrhu”, pojasnio je Tušek.

Podsjetimo, Državno odvjetništvo traži skidanje imuniteta Kuščeviću “zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti”. Prema dostupnim informacijama vezano je za malverzacije oko izmjena i dopuna Prostornog plana te dodjele stanova Poticane stanogradnje (POS).

Zdravka Grund
Telegram autor
1781 članak Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program