Politika & Kriminal

Miroslav Škoro bi, kazao je danas, pomilovao Merčepa. Čovjeka osuđenog za smrt 43 civila

'Pitaju me bi li pomilovao Tomislava Merčepa? Evo odgovora: bi', kazao je Škoro

FOTO: Vinkovačka tv/YouTube

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro gostovao je u emisiji Demokracija na Vinkovačkoj TV, a snimku emisije danas je objavio na svojoj službenoj Facebook stranici. Škoro je pred TV kamerama govorio o svojoj kandidaturi, predsjedničkoj kampanji, programu i onome što će učiniti ako postane predsjednik države te na kraju zaključio i kako drugog kruga na predsjedničkim izborima neće biti.

Samouvjereno je ustvrdio da, između ostalog, neće ponavljati greške svojih prethodnika i da traži veće ovlasti jer ne želi biti fikus. “Pa da sam ja fikus pet godina već bih mutirao i dobio noge”, rekao je.

Gostovanje na Vinkovačkoj TV

Kao predsjednik neću ponoviti greške prethodnika i pomilovat ću hrvatske branitelje!

Gepostet von Miroslav Škoro am Dienstag, 17. Dezember 2019

Pitanje pomilovanja

Škoro je u svom TV gostovanju posebno naglasio kako njegova protivnica Kolinda Grabar- Kitarović nije pomilovala ni jednog branitelja, ali da će on, u slučaju da pobijedi, pomilovati Tomislava Merčepa.

“Kad govorimo o pomilovanjima, kojeg je to hrvatskog branitelja pomilovala aktualna predsjednica. Ja ću vam reći. Pa ni jednog. Pa mene pitaju što mislim o tome, bi li pomilovao Tomislava Merčepa? Evo odgovora: bi”, rekao je jasno Škoro.

Podsjetimo, Tomislav Merčep osuđeni je ratni zločinac koji je zbog ubojstava civila osuđen na sedam godina zatvora. Naime, 2016. godine na Županijskom sudu proglašen je krivim za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, u kojem su 1991. u Pakračkoj poljani ubijene 43 osobe, i osuđen na zatvor od 5 godina i 6 mjeseci. Vrhovni sud godinu dana kasnije tu je kaznu povećao na sedam godina zatvora.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu