Politika & Kriminal

Kolakušić, koji je propao na izborima, sad hini da odustaje od parlamentarnih izbora jer se 'drži riječi'

Kolakušić si je uoči izbora zacrtao ambicioznih 600.000 glasova birača

Nakon što je na jučer održanim predsjedničkim izborima dobio glasove 5,87 posto glasača, što je bilo dovoljno za četvrto mjesto u ukupnom poretku od 11 kandidata, Mislav Kolakušić maloprije je na Facebooku objavio kako odustaje od parlamentarnih izbora.

“Dragi prijatelji, volonteri, birači, vi koji ste se cijelim srcem dali da bi ova priča postala kotač promjena hrvatskog društva, hvala Vam iz sveg srca. Vi ste dali sve od sebe, moj tim i ja smo dali sve od sebe. Želim Vama i Vašim obiteljima sretan i blagoslovljen Božić. Ova politička priča se nastavlja, ali kao što sam ranije rekao nećemo sudjelovati na sljedećim parlametarnim izborima kao politička opcija. Onaj tko se ne drži svoje riječi nije dostojan biti političar. Iskreno vjerujem da će za nekoliko godina doći vrijeme u kojem će građani zazivati promjene”, napisao je Kolakušić na Facebooku.

Mislav KolakušićDragi prijatelji, volonteri, birači, vi koji ste se cijelim srcem dali da bi ova priča postala kotač…

Gepostet von Građani za Mislava Kolakušića am Montag, 23. Dezember 2019

Neuspjeh na izborima

S obzirom na predviđanja predizbornih anketa, koje su mu prije mjesec dana davale oko sedam posto glasova, ali i na rezultat s proljetos održanih izbora za Europski parlament, na kojima je osvojio 7,89 posto glasova, može se reći da je Kolakušić na predsjedničkim izborima doživio ozbiljan neuspjeh.

Bivši sudac je na izborima u svibnju postao zastupnik uz Europskom parlamentu, a uoči predsjedničkih izbora najavio je da će zaustaviti svoj politički projekt ako ne bude zadovoljan brojem osvojenih glasova.

“Ako ne dobijem 600 tisuća glasova, što znači ulazak u drugi krug, moja opcija ne ide na parlamentarne izbore jer ne možemo ostvariti nikakav značajan rezultat. Dobiti 10-15 mandata, biti neki novi Most, to je samo kontraproduktivno”, govorio je uoči izbora.

Nastavite čitati