Mora vam barem malo biti žao Glasnovića. Mjesto u Saboru izmaknulo mu je za svega 11 glasova

Usprkos navodnim nepravilnostima u jedinici za dijasporu, Škoro ne namjerava osporavati rezultate izbora

ZADNJA IZMJENA: srp 6, 2020

Velika pobjeda koju je HDZ ostvario na jučer održanim parlamentarnim izborima uključuje i osvajanje sva tri mandata u 11. izbornoj jedinici, u kojoj zastupnike u Hrvatskom saboru bira dijaspora. Iz te su jedinice mandate osvojili Zdravka Bušić, Nevenko Barbarić i Radoje Vidović, a HDZ je u dijaspori dobio ukupno 63,02 posto glasova.

Jedini koji je imao priliku ugroziti apsolutnu dominaciju HDZ-a u 11. izbornoj jedinici bio je Željko Glasnović. Lista neovisnog kandidata koji je dobio podršku Domovinskog pokreta osvojila je 20,97 posto glasova, što na kraju nije bilo dovoljno za ulazak u Sabor. Na taj se neuspjeh danas sa žaljenjem osvrnuo i Miroslav Škoro.

Navodne nepravilnosti u 11. jedinici

Govoreći o nepravilnostima na izborima, lider Domovinskog pokreta kazao je kako je najviše prijava došlo iz dijaspore. „Dobili smo puno prijava o tome da je kao i obično najviše nekih čudnih situacija bilo kad je hrvatsko iseljeništvo htjelo glasati. Prema zadnjim neslužbenim informacijama general Željko Glasnović je sad u situaciji da mu nedostaje 11 glasova. Kad se to sve skupa zbroji, možete zaključiti sami da ovo sve skupa, zahvaljujući tom izbornom zakonu, nije prošlo kako bi trebalo”, rekao je Škoro.

Premda je spomenuo i druge navodne nepravilnosti, poput pokušaja HDZ-a da vrbuje jednog od kandidata Domovinskog pokreta u 9. izbornoj jedinici, Škoro je rekao kako ne namjerava osporavati rezultate izbora. “Naš izborni zakon je takav… Mi nećemo prosvjedovati drugačije nego onako kako smatramo da je primjereno, a to je u Saboru”, kazao je Škoro.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2017 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program