Možda je stvarno trenutak da netko obrati pažnju na Glasnovića; sad divlja s klevetama o profesoru Joviću i Jasni Babić

Izvukli smo dijelove današnjeg govora o, kako je bilo najavljeno, ljudskim pravima

ZADNJA IZMJENA: sij 26, 2018

Saborski zastupnik Željko Glasnović danas je sa saborske govornice održao govor o ljudskim pravima. Glasnović, koji je poznat po svojim osebujnim istupima, ponovno je govorio o Udbi, Drugom svjetskom ratu, a onda je prozvao cijenjenog profesora sa Fakulteta političkih znanosti Dejana Jovića.

“U kabinetu predsjednika Josipovića 50 posto ljudi bili su suradnici bivše Udbe, članovi komunističke partije i jugofili kao Dejan Jović. Čemu se mi čudimo, to su profesionalni antifašisti koji su plaćeni da drže Hrvatsku na optuženičkoj klupi. Oni su se uvukli u medije, u nevladine udruge i tako dalje”, kazao je Glasnović.

Posebno nepriličan trenutak

U nastavku svog izlaganja Glasnović je bio još degutantniji, prozvao je nedavno preminulu novinarku Jasnu Babić. “Ona je doajen hrvatskog istraživačkog novinarstva, a bila je uvezana za grupu Labrador koja je rušila spomenike na groblju 90-ih godina. Što onda možemo očekivati”, poručio je Glasnović.

Nastavio je govoriti o temama kojima se i inače bavi u gotovo svakom svom izlaganju; otvaranju arhiva, komunističkim zločinima, Jasenovcu. U jednom trenutku tijekom svog petominutnog izlaganja zaključio je kako su Srbi ispred nas jer su formirali komisiju za ratne žrtve nakon 1944. godine, a mi nismo.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program