Politika & Kriminal

Na Filozofskom fakultetu zlostavljanje prijavile četiri osobe, dvije optužuju istog profesora

Na Fakultetu kažu kako prijave uspješno rješavaju

21.09.2016., Zagreb - Dekan Filozofskog fakulteta Vlatko Previsic je uoci Plenuma na kojem studenti trebaju raspravljati o njegovoj odluci da se raspusti Studentski zbor, ali i o zastitarima koje je postavio na Fakultet, zabranio njegovo odrzavanje u dvorani na fakultetu, istaknuvsi da iz pravnih i sigurnosnih razloga nije moguce odobriti njegovo odrzavanje tamo, buduci da je rijec o politickom skupu. Plenum ce se stoga odrzati u 20 sati ispred zgrade Fakulteta. 
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu do sada su četiri osobe prijavile seksualno uznemiravanje. Svoje slučajeve prijavile su studentskoj pravobraniteljici Normi Trkovnik, a dvije od zlostavljanih osoba prijavile su identičan slučaj, piše Studentski.hr.

Kako pojašnjava Studentski, dvije osobe koje se inače ne poznaju doživjele su istu situaciju uz koju je vezan isti profesor. Ni jedna od dviju studentica, piše Studentski, nije prva žrtva tog profesora.

Poziv žrtvama

“Drago mi je da se ovakva inicijativa pokrenula i drago mi je što smo već više puta slučajeve zlostavljanja na Fakultetu rješavali veoma uspješno, bez obzira na to radilo se o tome da uznemirava nekakav profesor ili samo netko tko izvana dolazi posjetiti naš Fakultet ili Knjižnicu”, kazala je studentska pravobraniteljica.

Također je poručila svima koji smatraju da su zlostavljani da se jave te da će oni potom učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi slučaj riješili.

Svi koji imaju neugodno i/ili traumatično iskustvo mogu joj se javiti putem njezinog Facebook profila, Facebook stranice Ured studentskih pravobranitelja na kojoj je dostupan i kontakt broj te putem e-adrese [email protected] Onima koji to učine zajamčena je anonimnost i potpuna pomoć.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu