Politika & Kriminal

Načelnik Perušića poriče da je prijetio i pucao iz pištolja: 'Dokazat ću da su optužbe lažne'

Turić dodaje da se mještani boje Roma koji ga optužuju i da žive u neslobodi i neravnopravnosti

FOTO: Screenshot YouTube / Loki TV
Za još važnih vijesti, istraga i analiza pretplatite se na Dnevni Telegram newsletter.

Policija je uhitila i ispitala 61-godišnjaka iz Perušića pod sumnjom da je u nedjelju smrću prijetio 45-godišnjoj sumještanki te iz pištolja pucao prema njenoj djeci, no nisu potvrdili tvrdnje te žene i medija da je riječ o HDZ-ovom načelniku te općine Ivanu Turiću, koji sve poriče. Ličko-senjska policija u utorak tek kratko navodi da je jučer uhitila i ispitala 61-godišnjaka iz Perušića, osumnjičenog da je smrću prijetio 45-godišnjoj sumještanki te iz pištolja pucao prema njenoj djeci.

No, spomenuta žena Nataša Amić policiji je prijavila da je načelnik Općine Perušić Ivan Turić u nedjelju oko podneva pucao iz pištolja na njenu djecu te se potom sukobio s njom i prijetio joj da će ju ubiti, a iz razloga što su, kako kaže Amić, njene koze pobjegle u njegovo polje. Turić je potvrdio Hini da je bio uhićen i saslušan te mu je izrečena mjera zabrane približavanja Nataši Amić na bliže od 100 metara.

Kaže da nema pištolj

Međutim, nakon što su mediji prenijeli iskaz Nataše Amić, koja se navodno od straha tijekom sukoba i onesvijestila, Turić je izjavio Hini da “događaja nije bilo”. “Izmišljena priča, od svega je istina da sam bio na svom imanju u Kunjači, kilometar od centra Perušića i oko 500 metara od kuća romskih obitelji Amić i Nataše Amić, koja me je tužila da sam joj prijetio smrću, pištoljem”, rekao je Turić.

Istaknuo je da nema pištolj niti ga je imao u nedjelju, da ne samo da nije pucao, već da nije bio ni u sukobu s djecom Nataše Amić niti bilo kojim mještanima. “Sto posto sam čist i izborit ću pravdu, neću stati dok ne dokažem lažne optužbe, neće ostati na mojoj riječi protiv Natašine. Djeca su bila 500 metara udaljena od mene kad sam išao pogledati usjeve stočnog graška svoje kćeri koja ima OPG, jer su mi susjedi javili da Amićeve koze rade štetu u inače ograđenom polju. Sve je potpuno izmišljen događaj”, poručio je Turić.

‘Ubiru milijune eura poticaja’

Na pitanje zašto bi nešto takvo izmislio protiv svoga načelnika, odgovara kako je Nataši Amić i ranije govorio da je nepoštena, da izmišlja stvari, da u ponašanju prelazi sve granice, te da je zato “sada sve to izmislila i složila priču”. Naglasio je da će njegova kći vjerojatno tužiti Amiće za štetu koju joj nanose stotinjak njihovih koza, ali “da to tim Romima nije ništa”, jer da oni “imaju milijun eura vrijedan vozni park, poslovne prostore u Gospiću i drugdje, stalno kupuju imanja i ubiru milijune eura poticaje od države i nije ih briga za druge”.

“Oni su kupili Korenicu i Udbinu, imaju ispašu od Perušića do Udbine, inače bez dana radnog staža”, izjavio je Turić. Iako je načelnik Općine Perušić, navodi da je lokalna samouprava nemoćna u zavođenju reda, da zakon ne vrijedi jednako za sve te da se ostali mještani “boje Roma i žive u neslobodi i neravnopravnosti.

“Član sam HDZ-a, poštujem premijera Plenkovića i organe vlasti u Zagrebu, ali Hrvatska nije samo Zagreb. Treba otvoriti temu poticaja, temu neravnopravnog razvoja Hrvatske, funkcioniranja pravne države i neću u ovom slučaju stati na ‘rekla-kazala’, idem do kraja”, zaključio je Turić.

Otkrijte još članaka kao ovaj u Telegramovim newsletterima

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu