Politika & Kriminal

Priveden je HDZ-ov načelnik Perušića, susjeda ga optužuje da joj je prijetio smrću i pucao iz pištolja

Žena kojoj je navodno prijetio kaže da se naljutio zbog koza koje su pobjegle na njegovo zemljište

14.03.2017., Perusic - Novoizgradjeno naselje Kunjaca u opcini Perusic. Ivica Turic, nacelnik opcine Perusic. 
Photo: Dino Stanin/PIXSELL
FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Policija je privela načelnika Općine Perušić, Ivicu Turića, zbog sumnje da je susjedi prijetio smrću, i pucajući ugrozio živote dvojice dječaka, javlja Jutarnji list. O kriminalističkom istraživanju nad načelnikom Turićem izvijestila je i PU ličko-senjska, bez navođenja imena, objavivši da se 61-godišnjaka iz Perušića sumnjiči da je u nedjelju, 9. kolovoza, prijetio smrću 45-godišnjakinji iz istoga mjesta. U kratkom policijskom priopćenju nema spomena pucnjave.

Detalje o događaju zbog kojeg je Turić priveden za Jutarnji list ispričala je Nada Amić, žena kojoj je načelnik navodno prijetio. „Bilo je oko podne, kuhala sam ručak i s terase kuće vidjela da su nam koze pobjegle iz tora na brdo nekih 150 metara dalje. Rekla sam sinu i unuku da ih skupe kako ne bi činile štetu na zemlji iako je to pokošena livada bez usjeva. No tad je po ulici projurio crni džip i skrenuo na livadu koju je kotačima krenuo orati. Vozio je ludo i stao 10-ak metara od djece”, ispričala je žena.

Navodno je pucao tri puta

Kada je čula pucanj i vriskove, Nada Amić je, priča, istrčala iz kuće i prišla uspaničenoj djeci, 12-godišnjem sinu i 10-godišnjem unuku. „Djeca su otrčala, a džip je stao pred mene. Vozač je spustio prozor. Iz njega su izlazili bijes i ljutnja. Sklopila sam ruke i rekla: ‘Gospodine načelniče, to ste vi? Pa umalo mi ubiste djecu’. Na to mi je odgovorio: ‘I tebe ću’, pritom držeći crni pištolj u ruci koju je ispružio van skroz do mene. Onesvijestila sam se”, tvrdi Nada Amić, piše Jutarnji.

Žena tvrdi da je načelnik pucao tri puta. Kada je došla k sebi, otišla je na Hitnu pomoć, nakon čega je sina i unuka odvela da daju izjavu na policiji. Kaže da ne zna što je Turića toliko razbjesnilo, ali pretpostavlja da je bio ljutit zbog toga što su njezine koze završile na zemljištu čiji je suvlasnik. Naglašava da je njezina obitelj u dobrim odnosima s načelnikom. „Za njega smo i glasali na izborima”, kaže.

Načelnikovi problemi s povjerenstvom

Ivica Turić, član HDZ-a, na čelu Općine Perušić nalazi se već 18 godina. Tijekom dugačkog mandata više je puta privukao pažnju Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Tako je 2015. godine kažnjen jer je Općina prodala nekretninu Autoprijevozničkom obrtu Albatros u vlasništvu njegova sina, o čemu načelnik nije obavijestio Povjerenstvo, pisao je Večernji list.

Turić je problema imao i zbog toga što je Općina na čijem se čelu nalazio u razdoblju između 2011. i 2015. godine platila oko 150 tisuća kuna za jelo i piće u njegovom restoranu. Telegram je svojevremeno prenio vijest da je načelnik raspisao natječaj za nabavu novog automobila na leasing u vrijednosti od 450.000 kuna, što je bilo više novca od godišnjeg davanja Općine Perušić za vrtić.

Problema s policijom imala je i obitelj Nade Amić, koja je optužena da je na svojem manju držala roba. Na te se optužbe u današnjem razgovoru za Jutarnji Amić osvrnula. „Bili smo i po medijima da smo tobože držali roba, ali sve je na tome stalo. Uhitili su nas i pustili nakon par dana i od tada ništa od optužbe jer smo optuženi lažno”, kazala je.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu