Politika & Kriminal

Nakon što je zeznula č i ć na HRT-u, šefica Sindikata učitelja rekla je da u ponedjeljak 'krećeju' prosvjedi u svim županijama

Gospođa je diplomirana učiteljica razredne nastave

FOTO: screenshot Facebook

Nastavlja se štrajk prosvjetnih radnika, poručili su u petak čelnici dvaju najvećih sindikata u obrazovanju, koji još nisu dobili poziv iz Vlade na nastavak pregovora stoga će u ponedjeljak štrajkati sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj.

“Vjerujemo da će socijalnog dijaloga biti, za sada ga nema, nikakav poziv za sastanak nije došao, što znači da u ponedjeljak štrajk ide frontalno u cijeloj Hrvatskoj”, poručio je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec, a uz njega je bila i Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem, kojoj se opet potkrala jedna baš nesretna greškica.

Sve županije ‘krećeju’

Naime, šefica Sindikata, poznata po tome što je na HRT-u u emisiji “Ima li što novo?” umjesto “prosječna”, napisala “prosjećna” pa se pravdala kako je zaboravila naočale, sada je pak rekla: “Odlučili smo se nastaviti frontalno. U pondeljak znači krećeju sve županije u Republici Hrvatskoj, a dalje po cirkularnom modelu.” Naravno, ne krećeju, nego kreću.

Osim tog lapsusa, Šprem je uvjeravala kako će pritisak na Vladu jačati iz dana u dan jer su “sindikalni zahtjevi podjednaki, a jedinstvo i želja za borbom za dostojanstvo svih prosvjetnih radnika svakim su danom sve veći i veći”, a uvjerena je i da će roditelji učenika imati razumijevanja:

“Do sada je bila velika podrška svih roditelja, zahvaljujem im na tome. I dalje nam je potrebna vaša podrška, i dalje su učitelji najpotplaćeniji u sustavu javnih službi, vaša podrška nam je izuzetno važna. Roditelji moraju shvatiti da učitelji imaju interes da svi u školama budu zadovoljni. Ako je učitelj podcijenjen, ne može biti motiviran”, odgovorila je.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu