Nakon što je zeznula č i ć na HRT-u, šefica Sindikata učitelja rekla je da u ponedjeljak ‘krećeju’ prosvjedi u svim županijama

Gospođa je diplomirana učiteljica razredne nastave

ZADNJA IZMJENA: lis 18, 2019
Foto: screenshot Facebook

Nastavlja se štrajk prosvjetnih radnika, poručili su u petak čelnici dvaju najvećih sindikata u obrazovanju, koji još nisu dobili poziv iz Vlade na nastavak pregovora stoga će u ponedjeljak štrajkati sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj.

“Vjerujemo da će socijalnog dijaloga biti, za sada ga nema, nikakav poziv za sastanak nije došao, što znači da u ponedjeljak štrajk ide frontalno u cijeloj Hrvatskoj”, poručio je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec, a uz njega je bila i Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem, kojoj se opet potkrala jedna baš nesretna greškica.

Sve županije ‘krećeju’

Naime, šefica Sindikata, poznata po tome što je na HRT-u u emisiji “Ima li što novo?” umjesto “prosječna”, napisala “prosjećna” pa se pravdala kako je zaboravila naočale, sada je pak rekla: “Odlučili smo se nastaviti frontalno. U pondeljak znači krećeju sve županije u Republici Hrvatskoj, a dalje po cirkularnom modelu.” Naravno, ne krećeju, nego kreću.

Osim tog lapsusa, Šprem je uvjeravala kako će pritisak na Vladu jačati iz dana u dan jer su “sindikalni zahtjevi podjednaki, a jedinstvo i želja za borbom za dostojanstvo svih prosvjetnih radnika svakim su danom sve veći i veći”, a uvjerena je i da će roditelji učenika imati razumijevanja:

“Do sada je bila velika podrška svih roditelja, zahvaljujem im na tome. I dalje nam je potrebna vaša podrška, i dalje su učitelji najpotplaćeniji u sustavu javnih službi, vaša podrška nam je izuzetno važna. Roditelji moraju shvatiti da učitelji imaju interes da svi u školama budu zadovoljni. Ako je učitelj podcijenjen, ne može biti motiviran”, odgovorila je.

Željka Orešković
Telegram autor
1299 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program