Napadač nožem ozlijedio četvero ljudi kod bivšeg sjedišta Charlie Hebdoa u Parizu

Danas je suđenje za napad na redakciju Charlie Hebdoa, ali ne zna se je li to povezano s napadom

ZADNJA IZMJENA: ruj 25, 2020
Foto: AFP

Četiri su osobe ranjene, od toga dvoje teže, jutros ispred nekadašnjeg sjedišta satiričkog časopisa Charlie Hebdo u Parizu. Dvoje napadača, koji su ljude ozlijedili noževima, trenutno su u bijegu, priopćila je francuska policija, javlja DW.

Policija nije objavila ni identitet napadača, a ni žrtava, od kojih su dvoje u kritičnom stanju. Policija je ogradila područje oko mjesta napada na kojem je ranije danas pronađen i sumnjivi paket i mole građane da se drže podalje.

Objavili su i kako je uhićen jedan muškarac u krvavoj odjeći, iako još nema potvrde da se radi o napadaču. Le Parisien javlja da je uhićeni muškarac nosio krvavu odjeću. Francuski mediji BFM TV i Le Figaro javljaju da je osumnjičeni uhićen na stepeništu operne kuće Paris Bastille.

Zatvorene škole u okrugu

Vrtićka i školska djeca zadržana su u svojim institucijama u području oko napada, rekao je dužnosnik gradske skupštine.

Pet škola u okrugu u kojem je došlo do napada i sve škole u susjednim arondismanima su zatvorene. “Radi se o tisućama djece, od jaslica do srednjih škola. Djeca su na sigurnom”, rekao je Ariel Weil, gradski dužnosnik. Lokalne vlasti zatražile su od stanovnika da izbjegavaju to područje u sjeveroističnom dijelu grada.

Ne zna se motiv napada

Napad se dogodio taman u vrijeme kada je u tijeku bilo suđenje za napad na redakciju Charlie Hebdoa koji se dogodio u siječnju 2015. godine i u kojem je ubijeno 12 ljudi.

Uoči početka procesa, satirički tjednik odlučio je ponovo objaviti karikature proroka Muhameda, zbog kojih je i postao metom džihadista. Nakon toga opet je dobio prijetnje islamističke terorističke mreže Al-Kaide.

Motiv današnjeg napada nožem još uvijek je nepoznat i ne zna se ima li uopće veze sa suđenje za napad na Charlie Hebdo.

 

Željka Orešković
Telegram autor
1214 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program