Politika & Kriminal

Netko je ostavio ostarjelog pinča u kanti za smeće u centru Zagreba. Jadničak se boji, ne da nikome da mu se približi

Kad ga je jedan od prolaznika pokušao izvući ugrizao ga je, pa su pozvali Dumovec, Sad je na sigurnom

FOTO: Azil Dumovec

Ekipa iz Azila Dumovec sinoć je u centru Zagreba u Šenoinoj ulici izvukla psića iz kante za biootpad u kojoj ga je netko bešćutno ostavio. Njegov lavež čuli su stanari okolnih zgrada i prolaznici, a kad su otvorili kantu, na kojoj je bio zalijepljen natpis ‘Pas u kanti’, unutra su pronašli preplašenog pinča. Nitko ne zna koliko je dugo stajao na vrećicama punim smeća, u mraku.

Kada ga je jedan čovjek pokušao izvući, pas ga je, očito preplašen, ugrizao. Stoga je netko od građana pozvao Dumovec. Njihova ekipa je došla po psa i zbrinula ga, ali se on nije opustio ni na skrbi kod njih. Iznimno je agresivan, a još se ne zna je li takvog karaktera ili se tako ponaša jer je istraumatiziran boravkom u mračnoj kanti.

Jedino što se zasad zna o malom pinču je da ima između osam i devet godina. Čip nema, pa Azil Dumovec traži više informacija o njemu. O njegovom stanju smo porazgovarali i s ravnateljem Azila Dumovec, Damirom Skokom. On nam je rekao kako pinčevi inače jesu dobri čuvari i oštriji psi, pa se još ne zna je li njegovo sadašnje ponašanje rezultat te naravi, traume koju je prošao ili kombinacije obje stvari.

Psić iz kante za smeće u centru grada

Bešćutnost u srcu Zagreba! Netko je psića u tipu pinča sinoć ostavio u kanti za smeće u Šenoinoj ulici. Lavež psa odjekivao je iz kante, pa su stanari okolnih zgrada podigli njezin poklopac. Imali su što vidjeti! Na smeću je stajao iznimno prestrašen psić. Koliko je dugo bio u malom, mračnom i zagušljivom prostoru, ne znamo. Jedan ga je čovjek pokušao izvući van, ali ga je pas ugrizao. Zato je naša ekipa došla po psa. Ni u Dumovcu se nije opustio. Iznimno je agresivan. Je li to zbog svježe traume ili mu je takva narav, još se ne može reći.Sada znamo da je riječ o mužjaku starom između 8 i 9 godina. Čip nema.Znate li koju informaciju više?

Posted by Azil Dumovec on Monday, September 13, 2021

‘Kad misliš da si sve vidio ovo te iznenadi’

“Tko zna što mu se sve dogodilo. Trebat će nekoliko dana da pokloni povjerenje nekom od nas”, rekao nam je Skok. Ispričao je i kako se čini da je zdravstveno s njim sve u redu, nema ozljeda, ili bolesti. “Naravno to je veliki šok za njega, čim se otvore vrata on ide na stražnje noge, staje u kut, trauma je to, ali vjerojatno će se smiriti za par dana”, ispričao nam je.

Rekao je i kako će Azil cijeli slučaj prijaviti policiji i veterinarskoj inspekciji. “Psa te starosti je netko sigurno viđao, nadamo se i dojavama građana, jer je ovo strašno da netko to može napraviti. Kad misliš da si sve vidio, ovo te iznenadi”, rekao je Skok. Pitali smo ga i zna li se tko je na kanti ostavio papir s natpisom ‘Pas u kanti’, no kaže da ne znaju – da je to mogao biti onaj koji ga je ostavio ili netko tko se preplašio kada je otvorio kantu i vidio psića unutra.

☮️ Mir, brate! Peace, bro!Nagovaramo Gricka koji je sinoć pronađen u kanti za smeće, da prestane režati na nas.Ne ide nam.Nego… kakav je vaš ponedjeljak? Reže li i na vas?

Posted by Azil Dumovec on Monday, September 13, 2021

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu