Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

OK, Paladina je bolji i od Horvata. Upravo izjavio: ‘U Europi nema primjera gdje se država toliko uključila u obnovu’

Ministar graditeljstva imao je novu, ingenioznu izjavu

22.03.2022., Zagreb - Ministar prostornoga uredjenja, graditeljstva i drzavne imovine Ivan Paladina odrzao je konferenciju za medije nakon sastanka skupstine Hrvatskog centra za potresno inzenjerstvo odrzanog u Nacionalnoj i sveucilisnoj knjiznici. Photo: Robert Anic/PIXSELL
FOTO: Robert Anic/PIXSELL

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina obišao je jutros nekoliko lokacija na području grada Zagreba na kojima se provode radovi obnove nakon potresa. Novinarima je, prenosi N1, ispričao kako se na nekoliko objekata izvodi konstrukcijska obnova te kako su neki su završeni.

Dio su, kazao je, obiteljske kuće, a dio višestambeni objekti. Dodao je kako pritom uglavnom govori o širem području Grada Zagreba. Novinarima je kazao i kako je obilazak gradilišta važan da bi se upoznao s preprekama i vidio što ide željenom vrzinom.

“Ministarstvo i ostala nadležna tijela mogu ubrzati proces obnove”, kazao je ministar. Upitan kakva je suradnja Grada, Ministarstva i Fonda, Paladina je rekao kako se komunicira te kako oba provedbena tijela imaju dovoljno odluka od strane ministarstva da mogu provoditi više obnove nego što to trenutno rade.

Kaže da se nijedna država u Europi ovoliko nije uključila u obnovu

Ministar je ispričao da su u zadnja dva mjeseca stvorene pretpostavke za ubrzanje donošenja odluka kako bi, kad se zahukta obnova, mogli pratiti dinamiku.

“Ovih 10-ak gradilišta može se smatrati malim brojem s gledišta protoka vremena od potresa. Mi smo naše ciljeve do kraja ljeta jasno iskomunicirali”, rekao je.

Dodao je da je u pripremi i obnova više desetaka objekata te kako očekuje da će do kraja listopada biti uvedeni u gradilište. Ministar je na kraju izgovorio ingenioznu rečenicu. Citiramo: “u Europi nema primjera gdje se država toliko financijski i organizacijski uključila u obnovu”

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više