Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Opet problemi za Đokovića: prema novim pravilima ipak ne može nastupiti na Roland Garrosu

Francuska je izmijenila propis prema kojem je mogao nastupiti na pariškom turniru

Francuski L’Equipe objavio je kako srpski tenisač Novak Đoković neće moći nastupiti na Roland Garrosu ako se u međuvremenu ne cijepi protiv koronavirusa, javlja Gol.hr. Francuski parlament je, dodaju, nedavno donio zakon o obveznom cijeljenju za sportaše koji se planiraju natjecati u toj zemlji.

Mediji su u međuvremenu bili otkrili i izuzeće koje se odnosilo na one koji su preboljeli koronavirus u zadnjih šest mjeseci, što je razveselilo Đokovića. No, L’Equiepe spominje preokret i po tom piranju.

Naime, od 15. veljače će u Francuskoj vrijediti pravilo po kojem izuzeće za preboljenje koronavirusa više ne vrijedi šest mjeseci, nego četiri mjeseca. To znači da Đoković ima izuzeće do 16. travnja, a Roland Garros počinje u svibnju.

Koje su mu mogućnosti?

Đoković ima nekoliko opcija. Može se cijepiti i igrati na Roland Garrosu, što je malo vjerojatno s obzirom na njegove poznate stavove. Može se, dodaje Gol.hr, nadati novoj izmjeni pravila u Francuskoj. Treća i zadnja opcija mu je da opet bude pozitivan na koronavirus zbog čega bi imao novo izuzeće koje bi trajalo i do Roland Garrosa.

Roland Garros započinje 22. svibnja i završava 5. lipnja, a ukoliko će Đoković imati pravo nastupa, tada će braniti naslov pobjednika iz 2021. godine. Prošle godine je u polufinalu pobijedio Nadala, a u finalu okrenuo 0-2 u setovima protiv Tsitsipasa.