Politika & Kriminal

Ovako HDZ pokušava minorizirati prosvjed poduzetnika; dijele slike Bujanca i Sladoljeva po Facebooku

'Nedopustivo je pozivanje na neposluh i kršenje mjera koje su sve zemlje uvele, i to daleko strože nego u RH'

FOTO: Sandro Lendler/Telegram

Nakon što su poduzetnici i ugostitelji danas na Trgu bana Jelačića prosvjedovali protiv diskriminatornih epidemioloških mjera, ali i činjenice da im je uskraćeno pravo na rad, prosvjed i njihova traženja na Facebook stranici komentirali su i iz HDZ-a. Pritom je zanimljivo kako su im pažnju više privukli oporbeni političari i likovi s desnice koji su bili na prosvjedu, nego li problematika poduzetnika.

Naime, HDZ-ovci su prvo izrazili razumijevanje za situaciju u kojoj se poduzetnici nalaze, ali su pritom naglasili da mjere u Hrvatskoj nisu tako stroge te da njihovo kršenje ne smije biti ispred zaštite zdravlja ljudi. “Razumljivo je nestrpljenje poduzetnika i građana radi restriktivnih mjera, ali nedopustivo je pozivanje na neposluh i kršenje mjera koje su sve zemlje uvele, i to daleko strože nego u RH, radi zaštite života i zdravlja ljudi”, napisali su u svojoj objavi.

Oporbeni političari kao trn u oku

A potom su se osvrnuli na dio prosvjednika koji se odnosio na oporbu. “Slike zorno pokazuju – prosvjed nije prošao bez podrške oporbe, koja je prvo pozivala na lockdown i policijski sat, a sada se krca u vlak onih poduzetnika koji traže potpuno otvaranje!”, napisali su iz HDZ-a te su uz svoju objavu priložili i nekoliko fotografija.

Na njima se, između ostalih, nalaze Marijana Puljak, Hrvoje Zekanović i Viktor Šimunić, vijećnik iz Oroslavja koji je nedavno objavio snimku na kojoj mu HDZ-ovac Tušek nudi posao i pomoć u kampanji. No iz HDZ-a nisu propustili istaknuti i još poneke sudionike, poput Velimira Bujanca, ali i notornog Srećka Sladoljeva, koji je nedavno po Facebooku širio lažne vijesti o smrti zagrebačkog ginekologa. Inače, na današnjem se prosvjedu, koji je organizirao Glas poduzetnika, u Zagrebu okupilo oko 5000 ljudi.

Razumljivo je nestrpljenje poduzetnika i građana radi restriktivnih mjera, ali nedopustivo je pozivanje na neposluh &…

Posted by HDZ – Hrvatska demokratska zajednica on Wednesday, February 3, 2021

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu