Politika & Kriminal

Ovog vikenda uhićen je branitelj jer je prijetio Plenkoviću. Evo poruke koju je napisao

Riječ je o bivšem branitelju koji je pisao i protiv trojice ministara

19.10.2020.,  Zagreb - Predstavljanje pjesnicko-graficke mape "Hommage Tonku Maroevicu" u Nacionalnoj sveucilisnoj knjiznici. Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Telegram doznaje sadržaj prijetnje upućene premijeru Andreju Plenkoviću zbog koje je ovog vikenda uhićen 48-godišnji S.M., nekadašnji pripadnik 4. gardijske brigade. Budući da je i pred sucem istrage ponovio prijetnju određen mu je istražni zatvor, te se trenutno nalazi u Remetincu.

Prijavljen je za prijetnju nakon što je 14. listopada na svom Facebook profilu napisao status koji prenosimo bez ikakvih intervencija: “Ne podnosin pandure ali mi je drago što je oni pandur na Markovon trgu preživija. Drago mi je šta ni plenković nije likvidiran jer tog govnara ću ja rišit. Naravno da ću ga ubit legitimno, dakle nakon šta ‘pukne puška’. P.S. za događaj na Markovu trgu je odgovoran upravo udbaški okot plenković”.

Objava zbog koje je branitelj uhićen Facebook/screenshot

Mrzi i Medveda i Krstičevića

Inače, profil ovog čovjeka pun je mržnje prema članovima Plenkovićeve Vlade. Posebno je fokusiran na ministra branitelja Tomu Medveda, kojem predbacuje priznavanje statusa lažnim braniteljima, a pisao je i protiv bivšeg ministra obrane i ratnog zapovjednika 4. gardijske brigade Damira Krstičevića, čiju je likvidaciju također najavljivao.

Tako je primjerice 5. listopada napisao ovaj status: “Danas san na kontroli svojoj psihijatrici jeba tuđmanovu i plenkovićevu mater. Ne mogu reć da mi je drago radi toga ali sama je kriva. Osin šta je tuđmanovka, nije mi tila napisat na nalazu da ću likvidirat plenkovićeve dupelizce ratnika medveda i jna oficirčića krstičevića, je…. ih fotelje. Možda i ne bi ali četvrtaši, po krstičevom nalogu, zabadaju nos u moj privatni život…”

Prosvjedovao na Markovom trgu

Riječ je o osobi koja ima teške posljedice Domovinskog rata, iako mu, kako je tvrdio do prije par godina nije bio priznat status hrvatskog ratnog vojnog invalida. Zbog toga je s još nekoliko branitelja koji su se našli u istoj situaciji prosvjedovao na Markovom trgu u lipnju 2014. godine. Tada je bio oštar i prema ondašnjem ministru branitelja u SDP-ovoj vladi Fredu Matiću.

“Kada mu se javimo, on se pravi lud. Uostalom on nije dragovoljac Domovinskog rata, već je mobiliziran. Vidjevši da krećem prema njemu, a pozna me jako dobro, ‘Freder’ je problijedio te se ubrzanim korakom uputio prema svom službenom automobilu i u vidu lastinog repa nestao”, govorio je tijekom prosvjeda protiv Freda Matića ovaj branitelj.

Pušten iako ima oružje

Osim ovog branitelja ovog vikenda policija je privela i 63-godišnjeg susjeda obitelji Danijela Bezuka. On je, kako smo javljali, također prijetio premijeru, a u kući mu je pronađeno oružje.

“U najmanje dva navrata je, različitim osobama, izjavljivao kako, sada pokojni, Danijel Bezuk nije imao za cilj ubiti policajce već da vjeruje da bi, da ga je vidio, usmrtio predsjednika Vlade. Pored navedenog, za čin pokušaja teškog ubojstva je naveo kako je pokojni to trebao prepustiti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako on osobno o tome mašta”, navedeno je u prijavi protiv njega. Njega je sisački sud pustio da se brani sa slobode, no tužiteljstvo je najavilo žalbu.

Na slobodu je ranije pušten i otac Danijela Bezuka, kojeg je policija bila uhitila zbog posjedovanja ilegalnog oružja

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu