Politika & Kriminal

Plenković nije raspoložen za primirje s Milanovićem: 'Citirajte njegove uvrede pa ćete vidjeti'

O izboru borbenih aviona nije želio reći ni riječi

Premijer Andrej Plenković danas je posjetio Gospić kako bi pružio podršku kandidatu HDZ-a za župana Ličko-senjske županije. Nakon što je Plenković opisao što je sve Vlada učinila i planira učiniti za Liku, na red su došla pitanja novinara. Premijera su pitali zbog čega je optimističan oko rezultata drugog kruga izbora za župana Ličko-senjske županije.

“Uvjeren sam da će Ernest Petry, jedan od najpolitičnijih novih kandidata HDZ-a na ovim izborima, dobiti veliku potporu. On spada u generaciju mladeži HDZ-a koja je sada u najzrelijoj dobi. Siguran sam da će ovih sedam ili osam dana kampanje pokazati da je najbolji kandidat za župana“, uvjeren je premijer.

Nije raspoložen za primirje s Milanovićem

Plenković nije bio raspoložen odgovarati na pitanja o svojim odnosima s predsjednikom RH Zoranom Milanovićem. “Danas je bilo Vijeće za obranu sukladno proceduri, o njemu je izdano priopćenje i to je sve što ću o tome reći“, kazao je premijer, koji ni nakon opetovanih upita nije htio reći je li donesena odluka o tome koji su borbeni avioni izabrani.

Novinari su odustali o pitanjima o avionima i pitali nazire li se početka primirja između Plenkovića i Milanovića, što sugeriraju neke predsjednikove izjave. “Nisam čuo tu izjavu. Nema tu ravni. Citirajte sve njegov uvrede na račun drugih subjekata, profesionalno usporedite, pa onda napravite uvid u ono što se zbivalo proteklih godinu dana“, kazao je Plenković.

Ni riječi o avionima

Novinari su se vratili na borbene avione, pitajući je li izbor aviona povezan s novcem koji RH ima na raspolaganju iz fondova Europske unije. Premijer je odbio odgovoriti i na to pitanje, spomenuvši tlapnje.

Plenković nije htio razgovarati ni o slučaju smijenjene pročelnice iz Vinogradske, Dijane Zadravec. „Vodstvom i odlukama o funkcioniranju bolnice bavi se v.d. ravnatelja, sve ostalo nije tema za mene a nije ni posebno zanimljivo“, kazao je Plenković.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu