Pojavila se informacija da će sredinom veljače popuštati mjere. Trebali bi krenuti s ugostiteljima

Ipak, čini se da još neko vrijeme neće biti ništa od potpunog otvaranja kafića i restorana

Terasa može primiti 30-ak ljudi
FOTO: Vjekoslav Skledar

Nacionalni stožer civilne zaštite na konferenciji za medije u ponedjeljak objavio je kako se sve mjere uvedene u studenom produžuju do kraja prosinca. Danas su objavili kako se produžuje i mjera o prelasku granice.

Iako je šef HZJZ-a Krunoslav Capak nedavno rekao kako još nismo ni blizu praga nakon kojeg bi došlo do popuštanja mjera, Index danas javlja kako bi do prvog popuštanja moglo doći sredinom veljače.

Sredinom veljače otvaranje samo terasa kafića i restorana?

Pozivajući se na izvor blizak Stožeru, portal pišu kako bi se tada popustile mjere za kafiće i restorane, ali i da bi im se tada dozvolio rad samo na terasama. “Ne može se dopustiti ranije otvaranje, ako vidimo koliko je teška epidemiološka situacija, ne samo kod nas, već i u zemljama u okruženju. Iako su nam pale brojke, to nije ni približno dovoljno da bi se popustilo s mjerama”, rekao je izvor.

Dodao je kako treba imati na umu to da se u Velikoj Britaniji pojavio novi soj koronavirusa, ali i kako je i Njemačka odlučila produžiti mjere sve do Uskrsa. “Moramo biti ozbiljni”, dodao je.

Rekao im je i kako rad unutra neće biti dopušten do daljnjeg. “Najizglednije je da popuštanje mjere slijedi sredinom veljače. To će se prvo odnositi na rad kafića i restorana, no samo na rad terasa, unutra neće biti dopušten rad sve dok ne bude povoljna epidemiološka situacija”, zaključio je.