Policija je upravo potvrdila da je za iznudu poduzetnika uhićen specijalac. Još uvijek ne znaju tko je treća osoba

Pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko udaljen je iz službe

ZADNJA IZMJENA: sij 19, 2020

Policijska uprava karlovačka upravo je izašla s novim priopćenjem o pokušaju iznude poduzetnika u kojem su sudjelovali pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko te bivši policajac i glumac serije KT2. Iako policija ne navodi imena, jasno je da se radi o 48-godišnjem Leonu Lučiću, koji se još uvijek nalazi u bolnici s teškim ozljedama nakon tučnjave, i 35-godišnjem Andriji Vrhovcu čiji je identitet iscurio prije dva dana.

Policija je uvjerena da su Lučić i Vrhovac zajedno planirali iznuditi novac od poduzetnika, a u sve je upletena još jedna osoba za koju još uvijek, čini se, ne znaju tko je.

Opisali događaje

“Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 48-godišnjak u suradnji i prema prethodnom dogovoru s 35-godišnjakom te još najmanje jednom nepoznatom osobom, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, 7. siječnja od 36-godišnjaka uz ozbiljnu prijetnju pokušali iznuditi određeni novčani iznos.

U cilju dovršenja kaznenog djela, 10. siječnja kontaktirali su oštećenog 36-godišnjaka i naveli ga na susret na nadvožnjaku autoceste A1 u blizini Draganića, gdje je došlo do fizičkog sukoba, odnosno uporabe sile od dvojice osumnjičenih (48,35) i to uz prijetnju vatrenim i hladnim oružjem. Tijekom tog sukoba 48-godišnjak je teško ozlijedio 38-godišnjaka, a i sam je teško ozlijeđen”, piše policija.

Specijalac udaljen iz službe

Potvrđuju da je jedan od osumnjičenih aktivni specijalac. “Osumnjičeni 35-godišnjak je pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko te navedenog dana nije bio u službi. Protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, a ujedno je udaljen iz službe.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude u pokušaju i teške tjelesne ozljede Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu podnosi se kaznena prijava, dok je osumnjičeni 35-godišnjak, koji je nakon kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu danas doveden na Općinsko državno odvjetništvo. Zbog teških ozljeda osumnjičeni 48-godišnjak nalazi se u zdravstvenoj ustanovi te prema njemu, nakon što bude moguće u odnosu na zdravstvene razloge, slijedi naknadno postupanje policije. Policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem ovog događaja”, stoji u priopćenju.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program