Politika & Kriminal

Policija je upravo potvrdila da je za iznudu poduzetnika uhićen specijalac. Još uvijek ne znaju tko je treća osoba

Pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko udaljen je iz službe

Policijska uprava karlovačka upravo je izašla s novim priopćenjem o pokušaju iznude poduzetnika u kojem su sudjelovali pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko te bivši policajac i glumac serije KT2. Iako policija ne navodi imena, jasno je da se radi o 48-godišnjem Leonu Lučiću, koji se još uvijek nalazi u bolnici s teškim ozljedama nakon tučnjave, i 35-godišnjem Andriji Vrhovcu čiji je identitet iscurio prije dva dana.

Policija je uvjerena da su Lučić i Vrhovac zajedno planirali iznuditi novac od poduzetnika, a u sve je upletena još jedna osoba za koju još uvijek, čini se, ne znaju tko je.

Opisali događaje

“Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 48-godišnjak u suradnji i prema prethodnom dogovoru s 35-godišnjakom te još najmanje jednom nepoznatom osobom, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, 7. siječnja od 36-godišnjaka uz ozbiljnu prijetnju pokušali iznuditi određeni novčani iznos.

U cilju dovršenja kaznenog djela, 10. siječnja kontaktirali su oštećenog 36-godišnjaka i naveli ga na susret na nadvožnjaku autoceste A1 u blizini Draganića, gdje je došlo do fizičkog sukoba, odnosno uporabe sile od dvojice osumnjičenih (48,35) i to uz prijetnju vatrenim i hladnim oružjem. Tijekom tog sukoba 48-godišnjak je teško ozlijedio 38-godišnjaka, a i sam je teško ozlijeđen”, piše policija.

Specijalac udaljen iz službe

Potvrđuju da je jedan od osumnjičenih aktivni specijalac. “Osumnjičeni 35-godišnjak je pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko te navedenog dana nije bio u službi. Protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, a ujedno je udaljen iz službe.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude u pokušaju i teške tjelesne ozljede Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu podnosi se kaznena prijava, dok je osumnjičeni 35-godišnjak, koji je nakon kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu danas doveden na Općinsko državno odvjetništvo. Zbog teških ozljeda osumnjičeni 48-godišnjak nalazi se u zdravstvenoj ustanovi te prema njemu, nakon što bude moguće u odnosu na zdravstvene razloge, slijedi naknadno postupanje policije. Policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem ovog događaja”, stoji u priopćenju.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu