Politika & Kriminal

Policija uhitila trojicu za koje sumnjaju da stoje iza brutalnog ubojstva kod Omiša

Žrtva je pogođena s 6 hitaca

09.11.2019., Brzet, Omis - Na Jadranskoj magistrali kod skretanja za Brzet iz vatrenog oruzja je ubijen muskarac u automobilu. 38-godisnjak s djevojkom je sjedio u parkiranom vozilu kada im je prisao motociklist u crnom i ispalio mu dva metka u glavu. Policijski ocevid je u tijeku, a policija traga za pociniteljem. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Policija je danas ujutro u Omišu uhitila dvojicu muškaraca za koje se sumnja da stoje iza ubojstva čovjeka koji je prije mjeseca dana ustrijeljen na magistrali u Omišu. 24 sata pišu da je uhićen Jerko Pirić, bivši poslovni partner žrtve za kojeg se smatra da je naručio je ubojstvo, te Vlado Zolota, koji je navodno pomogao organizirati napad.

U Šibeniku je policija uhitila trećeg osumnjičenog, za kojeg se vjeruje da je egzekutor koji je sa šest metaka izrešetao žrtvu. Kako javljaju 24 sata, riječ je o Stipi Ringwaldu, bivšem motociklističkom prvaku koji u policijskoj evidenciji ima oko 120 kaznenih prijava.

Propucan dok je ručao

Policija je do osumnjičenih došla kada je pronašla odbačeni skuter za koji je utvrđeno da je ljetos ukraden u Splitu. Na skuteru je pronađen DNK žrtve, a daljnja istraga policajce je odvela do Pirića i Zolote. Kako pišu 24 sata, njih su dvojica organizirali krađu skutera, navodnog ubojicu Ringwalda smjestili u apartman koji mu je služio kao baza, i naoružali ga automatskim pištoljem koji su nakon ubojstva sakrili.

Ubojstvo se dogodilo 9. studenog oko 14 sati. Žrtva, 38-godišnji Karmelino Fistanić iz Piska, zaustavio se na magistrali kod skretanja za Brzet, turističko naselje južno od grada. S njim je u autu bila djevojka, a stali su kako bi pojeli ručak koji su kupili u obližnjem fast foodu. Do auta se dovezao čovjek na motociklu, koji je iz automatskog pištolja pucao u Karmelina Fistanića i ubio ga. Fistanić bio je jedan od vlasnika kafića na plaži u Pisku, koji je prije nekoliko godina izgorio. Mediji su tada pisali da je kafić predmet imovinsko-pravnog spora između suvlasnika.

Nastavite čitati