Politika & Kriminal

Policija objavila detalje o uhićenima za brutalno ubojstvo kod Omiša; ubojici su pronašli hrpu droge i oružja

Uhićene su tri osobe koje su danas privedene pritvorskom nadzorniku

Splitska policija na današnjoj je konferenciji za medije iznijela rezultate kriminalističkog istraživanja vezanog uz uhićenja u Šibeniku i Omišu. Ondje su jučer uhićena trojica muškaraca za koje se sumnja da su organizirali i 9. studenog ove godine u Omišu izveli ubojstvo Karmelina Fistanića.

Na konferenciji za medije rečeno je kako je riječ o 38-godišnjaku koji je uhićen u Šibeniku, te 34-godišnjaku i 46-godišnjaku koji su uhićeni u Omišu. “Obavljeno je više pretraga u Zagrebu, Šibeniku i Omišu. Pretragom stana u Šibeniku kod 47-godišnjaka je pronađeno 42,3 grama kokaina, 125 grama hašiša, 9,35 grama amfetamina te 41 komad streljiva. Uz kaznenu prijavu osumnjičeni su danas dovedeni pritvorskom nadzorniku”, kazao je načelnik Sektora kriminalističke policije Ante Matković, a prenio je Dnevnik.hr.

Ubojstvo pripremali oko mjesec dana

Prema riječima voditelja Službe općeg kriminaliteta Ivice Buzova “radi se o nezapamćenoj, brutalnoj, bezobzirnoj likvidaciji”. Buzov je dodao da je policija provela 22 pretrage i pronašla odjeću koju su mogli povezati s ubojstvom. Također je istaknuo da se kriminalističko istraživanje nastavlja, a da je u njemu dosad sudjelovala i SOA. Načelnik omiške policije Vlade Perkušić rekao je kako nakon uhićenja građani njegovog grada ponovno mogu biti mirni.

Prema navodima policije, počinitelji su na području Omiša boravili oko mjesec dana te su se tijekom tog vremena dobro pripremili za izvršenje ubojstva. Do profila ubojice došli su nakon razgovora s djevojkom koja je s ubijenim bila u autu te sa svjedocima događaja koji su im rekli da je ubojica došao motociklom.

Uhićen bivši motociklistički prvak

U policiji su se ovrnuli i na međusobna dugovanja žrtve i osumnjičenih. “Ono što je nama poznato je da između žrtve i jednog od osumnjičenika postoji sudski spor i da je u tom sporu, koji nije okončan, da žrtva ispostavila tužbu za naknadu štete negdje oko 500.000 kuna”, rečeno je na konferenciji. Policija nije željela otkriti vrstu oružja kojim je počinjeno ubojstvo radi nastavka kriminalističkog istraživanja.

Među uhićenima je i Stipe Ringwald, bivši motociklistički prvak, koji je policiji poznat po brojnim kaznenim djelima. Mediji su jučer objavili kako su još uhićeni Jerko Pirić za kojeg se smatra da je naručio ubojstvo svog bivšeg poslovnog partnera te Vlado Zolota koji je, sumnjaju u policiji, pomogao organizirati likvidaciju. Karmelino Fistanić ubijen je u Omišu 9. studenog kada mu je ubojica, dok je s djevojkom sjedio u automobilu, prišao motociklom i kroz prozor mu ispalio više hitaca u glavu.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu