Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Ekskluziv: Predsjednica je 2017. bila u Slavoniji i žena nasilnog župana molila je da ju primi. Nije, a ovo je video tog posjeta

Nakon što je odbila primiti njegovu zlostavljanu suprugu, sa županom je pjevala duet. Donosimo video

Mara Tomašević zatražila je prijam kod predsjednice Republike kada je boravila u Požegi i htjela zamoliti zaštitu od nasilnog supruga, župana Tomaševića, no sastanak joj nije bio omogućen.

”Baja iz požeškog kraja”, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, poznat po tome da voli zapjevati na raznim veselicama, domjencima i u sličnim prigodama – a još poznatiji kao obiteljski nasilnik – zajednički je, s predsjednicom Republike, Kolindom Grabar Kitarović, prije dvije godine, početkom ožujka 2017. zabavljao veselo društvo, nakon završetka službenog dijela predsjedničinih obveza u premještenom uredu u Požegi.

Jedna od najomiljenijih Tomaševićevih pjesama

Duet Tomašević – Grabar Kitarović zajedno je izveo pjesmu ”Umireš li Slavonijo moja?”, a predsjednica, kako se može vidjeti na snimci, poslužila se šalabahterom, jer očito nije znala tekst poznate pjesme s albuma ”Za naše ljude”, za koju je glazbu napisao Ivica Brblić, a tekst Davor Đukić.

To je čini se, jedna od najomiljenijih pjesama nasilnog požeškog župana Tomaševića, jer ju je, obučen u slavonsku nošnju, tjedan dana kasnije, izveo u TV emisiji Lijepom našom, Prvog programa Hrvatske televizije, zajedno s tamburaškim sastavom Zlatna dolina, 8. ožujka 2017.

Mara Tomašević slala je mailove i tražila zaštitu

Snimak na kojem predsjednica i župan Tomašević zajedno pjevaju nalazila se na Facebook stranici Kolinde Grabar Kitarović, ali je uklonjen nakon što je pola godine kasnije, u listopada 2017., požeški župan Tomašević bio priveden zbog obiteljskog nasilja kada je fizički nasrnuo na svoju suprugu Maru Tomašević.

U vrijeme kada je pjevala zajedno s Tomaševićem, tijekom trodnevnog boravka u Požegi krajem veljače i početkom ožujka 2017., predsjednica, naravno, nije morala znati za nasilnu županovu ćud, no mogla je. Tada u javnosti još nije bilo poznato da Tomašević fizički maltretira suprugu, mada je Mara Tomašević vrhu HDZ-a i predsjedniku Andreju Plenkoviću e-poštom u više navrata slala apele, tražeći zaštitu od svog supruga, generala Hrvatske vojske i tada jednog od najutjecajnijih i najvažnijih ljudi HDZ-a u Požeško-slavonskoj županiji.

‘Moj suprug je nekako saznao da želim sastanak’

“Kada sam saznala da predsjednica dolazi u Požegu, službeno sam zatražila da me primi, jer je bilo predviđeno da se susretne i s građanima”, kaže za Telegram Mara Tomašević. “No nikakvog odgovora nisam dobila. Moj suprug nekako je saznao da sam se htjela susresti s predsjednicom i rekao je da on o tome odlučuje i da će spriječiti naš sastanak. Tako je i bilo. A ja sam joj se, kao žena ženi, htjela požaliti na probleme koje imam u braku i zamoliti je za pomoć”.

Naravno, predsjednica nije morala znati da Mara Tomašević traži susret, jer je vrlo vjerojatno da selekciju rade osobe koje bolje poznaju ljude u Požegi, pa je moguće da je upravo Alojz Tomašević, njen nasilni suprug, taj susret onemogućio. No, indikativno je da se predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nikada nije oglasila niti osudila županovo fizičko nasilje nad suprugom s kojim je ona zajedno pjevala tijekom boravka u Požegi. Možda je mislila da je bilo dovoljno što je uklonila snimku s Facebooka, koja je postala kompromitirajuća kada je župan Tomašević u listopadu 2017. bio priveden u požešku policiju zbog obiteljskog nasilja i kada je cijela hrvatska javnost saznala za njegov odnos prema supruzi.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više