Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Privedene maloljetnice iz Sesveta koje su pretukle vršnjakinju i to snimale mobitelom

Jedna je maloljetnica osumnjičena da je napad snimila mobitelom, nakon čega se snimka proširila

05.10.2022.,  Sesvete - Policijski ocevid u Novoselskoj ulici gdje je nepoznati pocinitelj zapalio automobil Audi i ispalio vise hitaca prema 56-godisnjaku. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: Marko Prpic/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

Zagrebačka policija privela je pritvorskom nadzorniku tri maloljetnice koje su u utorak u Sesvetama pretukle maloljetnicu, jedna od pritvorenih to je snimila mobitelom, a snimka napada proširila se društvenim mrežama, izvijestila je u subotu Policijska uprava zagrebačka

Policija je precizirala da je provela kriminalističko istraživanje nad šest maloljetnica i jednim maloljetnikom koji su u utorak navečer, ispred jedne škole u Sesvetama, presreli maloljetnicu koju su srušile na tlo, a potom dok je ležala, više je puta udarale nogama i rukama po glavi i tijelu.

Proširilo se društvenim mrežama

Jedna je maloljetnica osumnjičena da je napad snimila mobitelom, nakon čega se snimka proširila društvenim mrežama, dodaje policija. Liječnička pomoć napadnutoj maloljetnici pružena je u KB Dubrava gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena, uz mogućnost prekvalifikacije ozljeda, navode iz PUZ-a.

Policija ističe da je protiv osumnjičenih maloljetnica Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu podnesena kaznena prijava. Tri su maloljetnice predane pritvorskom nadzorniku, dok su ostali maloljetnici, s obzirom da je riječ o kazneno neodgovornoj djeci mlađoj od 14 godina, pušteni na slobodu.

Tukli i snimali vršnjaka i na Trešnjevci

O događaju je obaviješten nadležni područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad te se nastavlja kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja okolnosti širenja snimke događaja.

Također, policija je provela kriminalističko istraživanje na d dvojicom maloljetnika koji se sumnjiče da su u utorak navečer ispred jedne trešnjevačke škole tjelesno napali vršnjaka, a što je mobitelom snimila jedna maloljetnica. Nakon toga se snimka napada proširila društvenim mrežama, dodaje PUZ.

‘’Kriminalističko istraživanje se nastavlja s ciljem utvrđivanja okolnosti širenja snimke događaja, dok će protiv osumnjičenih maloljetnika u odnosu na navedeni događaj biti podneseno posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu’’, priopćio je PUZ.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više