Politika & Kriminal

Ravnateljica Centra u Ivanić Gradu opisala napad: 'Razvalio je vrata i detektor metala, bacio zaštitarku na stol...'

'Minute su nas dijelile od toga da se dogodi veliko zlo', priča ravnateljica Centra

FOTO: N1

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Ivanić Gradu Martina Cuvaj, opisala je za Dnevnik.hr kako je došlo do napada u njihovim prostorijama. Rekla je da se sve dogodilo danas prijepodne, nakon što je jednoj obitelji izrečena žurna mjera izdvajanja djece.

“Danas u jutarnjim satima bila je izrečena žurna mjera izdvajanja dvoje djece iz jedne obitelji. Nakon izvršenja mjere, majka je s djecom bila tu u Centru. Kad je napustila Centar otišli su i policajci koji su tamo bili preventivno pozvani”, kaže.

Ravnateljica kaže da je onda u prostorije Centra navalio i fizički nasrnuo otac djece koji je zaustavljen pribranošću zaštitarke. “Ona ga je sprječavala ući. Razvalio je vrata i detektor metala, bacio je zaštitarku na njezin stol koji je i razbio, a ona ga je zadržavala da ne uđe u urede”, priča Cuvaj.

‘Kolegice su se zaključale po prostorijama’

Kaže kako su se kolegice zaključale po prostorijama i kako je policija brzo došla. “Reakcije policije je bila vrlo brza, minute su nas dijelile od toga da se dogodi veliko zlo. Mi smo svi u šoku, potreseni, unezvijereni i svjesni smo da je ovo danas posljedica poruka koje su poslane u javnost, a u kojima se socijalne radnice karakterizira kao otimače djece i ubojice”, dodaje.

Priča i kako su ovako nešto na neki način očekivali i dodaje kako se samo nada da se neće ponoviti ono što se dogodilo u Đakovu. “A danas se moglo ponoviti”, dodaje i priča kako su oni navikli na ljute i nesretne stranke jer je svrha njihove službe da radi s takvim ljudima”.

“No, porukama koje se šalju, nama se crta meta na leđima. Ovo je izravna posljedica toga što se dogodilo”, zaključila je Cuvaj za Dnevnik.hr dok je policija potvrdila da je napadač priveden.

‘Mi se nemamo gdje sakriti’

Za N1 je pak poručila kako njihova zaštitarka ima ozljede ruke koje nisu tragičnije pa ponavlja da je malo falilo da dođe do tragedije. Uvjerena je da bi sve prošlo drugačije da ga zaštitarka koliko toliko nije zaustavila na ulazu u prostor.

Iz obitelji je, potvrdila je za N1, žurno izuzeto dvoje djece, jer je zaključeno kako je to u njihovom najboljem interesu. Ispričala je kako je majka došla u Centar s djecom te kako je otac bio na poslu. Dodaje kako ona nije pokazala neslaganje, ali i priča kako vjeruje da je majka kontaktirala oca koji je potom bijesan došao u Centar.

“Nije imao oružje, pretpostavljam da nije imao vremena za pripremiti se. Vidite i sami kakav je ovo prostor, mi se nemamo gdje sakriti”, kaže. “Naš posao je vrlo odgovoran i temelji se na načelima altruizma i humanizma. Ja za ovaj Centar odgovaram i taj posao radim iz srca, kao poziv”, kaže.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu