Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Ružno i duboko uznemirujuće: netko je HDZ-ovu gradonačelniku i kandidatu na čelu nacrtao rupu od metka

Gradonačelnik Makarske Jure Brkan slučaj je prijavio policiji

FOTO: Jure Brkan/Facebook

Jure Brkan, gradonačelnik Makarske i HDZ-ov kandidat na nadolazećim lokalnim izborima, danas je na Facebooku objavio uznemirujuću fotografiju svog izbornog plakata.

Na njemu se vidi da mu je netko na čelu nacrtao točku koja, evidentno, predstavlja ranu od metka te napisao “memento mori”, što je inačica latinske poslovice “sjeti se da si smrtan”.

Sve je prijavio policiji, postoje kamare

O ružnom i duboko uznemirujućem incidentu Brkan je napisao sljedeće:

“Dragi sugrađani, noćas mi je netko ostavio ‘poruku’ na mom predizbornom plakatu znakovitog sadržaja i s nacrtanom rupom od metka na čelu. Demokratsko pravo svih ljudi je na izborima reći svoje mišljenje i odabrati političku opciju. Međutim, prijetnje smrću, meni kao gradonačelniku, Makaraninu i ocu troje djece nikada neće biti prihvatljive.

Znam da sam radeći ovaj posao 4 godine zaustavio interesne skupine da pozadinski uništavaju grad, ali ovakve prijetnje smrću prelaze civiliziranog i zakonitog ponašanja. I ovo nije prvi slučaj. Pošto mi moji protukandidati i njihovi jataci prijete i podsjećaju me da sam smrtan s rupom od metka na čelu, ja im poručujem da ih se ne bojim i da ću u idućem mandatu i nadalje raditi za dobrobit svih građana Makarske, a protiv interesa pojedinih partijskih, građevinskih i kriminalnih organizacija.

Ovu i sve ostale prijetnje, prijavio sam policiji te očekujem brzo pronalaženje ovih ‘hrabrih’ počinitelja s obzirom na postavljeni video nadzor. Još jedanput pozivam sve protukandidate i njihove ‘sponzore’ da se zadrže u okviru pristojnog političkog nadmetanja, da ne prijete smrću meni i obitelji, a građane pozivam da promisle kome daju svoj glas jer ovakva praksa prijetnji ne smije postati normalna.”

Dragi sugrađani,noćas mi je netko ostavio "poruku" na mom predizbornom plakatu znakovitog sadržaja i s nacrtanom rupom…

Posted by Jure Brkan – kandidat za gradonačelnika Makarske on Saturday, May 1, 2021

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više