Politika & Kriminal

Šegota dobio izvanredni otkaz u Zagrebačkom holdingu. Uručit će mu ga u Remetincu

Šegota se nalazi u jednomjesečnom istražnom pritvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke

14.07.2021., Zagreb - Policija dovodi bivseg ravnatelja Gradskih groblja Zagreb Patrika Segotu na pretres njegova stana u Slovensku ulicu 22. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
FOTO: Emica Elvedji/PIXSELL

Bivši ravnatelj Gradskih groblja u Zagrebu Patrik Šegota, uhićen u najnovijoj antikorupcijskoj akciji i osumnjičen za primanje mita, neće biti samo suspendiran s posla u Zagrebačkom holdingu, gdje je zaposlen nakon odlaska s čelne pozicije Gradskih groblja, nego je dobio i otkaz, piše portal 24 sata.

Šegoti će izvanredni otkaz biti uručen u Remetincu gdje se nalazi u jednomjesečnom istražnom pritvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Ranije je na isti način otkaz dobio i rukovoditelj Gradskog stambeno komunalnog gospodarstva Neven Blažević, koji je također uhićen zbog sumnje da je primao mita i namještao poslove, navodi 24 sata.

Smijenio odvjetnika dan nakon uhićenja

Policija i Uskok sumnjiče Šegotu da je od prosinca 2019. do srpnja 2021. kao voditelj Gradskih groblja sa sesvetskim poduzetnikom Nenadom Bukovcem, koji je nedavno počinio samoubojstvo, dogovorio da će njegovim tvrtkama dodijeliti poslove za Gradska groblja, ali i omogućiti dodjelu zemljišta za postavljanje četiri montažne cvjećarnice na Mirogoju. Šegota je od Bukovca u zamjenu zatražio dio ostvarene dobiti te besplatnu izgradnju obiteljske kuće s bazenom na Krku, dodali su policija i tužiteljstvo ne navodeći ni identitet sesvetskog poduzetnika.

Istražitelji sumnjaju da je Šegota osigurao da Bukovčeve tvrtke imaju najpovoljniju ponudu za izvođenje radova na gradskim grobljima, a sumnja se da su njih dvojica dogovorili poslove u vrijednosti od 3,9 milijuna kuna od čega je naplaćeno 2,8 milijuna kuna. Šegota je kao mito primio najmanje 673 tisuće kuna. Policija i Uskok ističu da je mito isplaćeno u korist osječke tvrtke u vlasništvu Šegotine sestre Tamare Šegote koja je osumnjičena za pomaganje u primaju mita i uz brata se nalazi u istražnom pritvoru.

Policija i tužiteljstvo su utvrdili i da je kuća u Njivicama, formalno u vlasništvu Tamare Šegote, zapravo u vlasništvu njezinog brata te da ju je besplatno, kao mito, sagradila Bukovčeva tvrtka. Pritom je Bukovčeva tvrtka, kako bi se prikrila, izgradila Šegotinu kuću kao podizvođač. Dan nakon uhićenja Šegota je smijenio svog odvjetnika Vladimira Terešaka, koji je spomenuo kako ga je Šegota angažirao dva mjeseca ranije i da je očito očekivao uhićenja.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu