Politika & Kriminal

Patrik Šegota jutros doveden u USKOK

Danas počinju ispitivanja uhićenih

07.07.2021. Zgareb - Dovdjenje Dragana Kovacevica i ostalih uhicenih na ispitivanje u USKOK 

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL

Jučer rano ujutro u Dubrovniku je uhićen Patrik Šegota, bivši ravnatelj Gradskih groblja Zagreb. Telegram je jučer doznao da ga se sumnjiči za primanje 600 tisuća kuna mita, i da je novac navodno dobio kao nagradu za pogodovanje pokojnom građevinskom poduzetniku Nenadu Bukovcu.

Nakon uhićenja, Šegota je s istražiteljima krenuo za Zagreb, gdje su mu pretreseni uredi u Zagrebparkingu te stan u Slovenskoj ulici. Njegov odvjetnik, Vladimir Terešak, objavio je popodne da se Šegotu tereti za primanja mita dok je obnašao dužnost direktora Gradskih groblja te da je uhićenje očekivao.

MUP je jučer javio da je uhićeno pet osoba na područjima policijskih uprava dubrovačko-neretvanske, zagrebačke i primorsko-goranske. Više medija objavilo je kako je navodno uhićena i sestra bivšeg šefa Gradskih groblja, Tamara Šegota. Patrik Šegota jutros oko 9 stigao je u USKOK. Na ispitivanju je i Laura Valković, koja je navodno odvjetnica Šegotine sestre te Veljko Miljević kojeg je angažirala Šegotina supruga.

Pogodovanje za kućice na Mirogoju

Jučer su uhićene i dvije djelatnice Zemljišnoknjižnog odjela u Sesvetama koje se sumnjiči za primanje mita. Telegram je doznao da je jedna od uhićenih djelatnica kći prvog predsjednika Ustavnog suda, Ana Marija Končić, voditeljica Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama.

Istražitelji sumnjaju da je Šegota primio mito kako bi Bukovcu, koji je u međuvremenu preminuo pogodovao kod dodjele kućica na Mirogoju, kao i prilikom ugovaranja građevinskih radova na zagrebačkim grobljima.

Detalje o odnosu je jučer objavio portal 24sata koji je objavio i kako je Šegota dao ili dogovorio pozajmicu veću od dva milijuna kuna Bukovcu, i to preko svoje sestre Tamare Šegote. Ona se, pišu, preko firme Nottia zbog toga upisala na jednu zgradu u vlasništvu tvrtke Prigorac građenja koju je vodio Bukovec. Jučer je u Osijeku pretražen ured te firme, javljali su mediji.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu