Šibenska policija istražuje čudnu priču o iznudi novca koji je nestao iz sefa HDZ-ovog župana

Uhićen je jedan 20-godišnjak koji je navodno iznuđivao člana njegove obitelji

ZADNJA IZMJENA: svi 23, 2020
Foto: PIXSELL/Ilustracija

Šibenska policija od početka tjedna provodi opsežnu akciju kojom je obuhvaćeno tridesetak osoba, povezanih s iznudom i krađom veće količine novca koji je nestao iz kuće visokopozicioniranog šibenskog političara. 24 sata piše kako se radi o HDZ-ovom šibensko-kninskom županu Goranu Pauku.

Glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave Marica Kosor potvrdila je u subotu da je akcija u tijeku, no demantirala je da je došlo do masovnih uhićenja. No, iz policije potvrđuju da su obavili obavijesne razgovore s više desetaka ljudi.

Dosad je uhićena jedna osoba, 20-godišnjak iz Šibenika koji se nalazi u istražnom zatvoru pod sumnjom u kazneno djelo iznude.

Iz sefa nestao golemi iznos novca

Mediji pišu da je jedan član Paukove obitelji uzeo novac iz sefa, nakon čega je postao žrtva iznude. Ne zna se o kojem iznosu novca se radi, ali Slobodna Dalmacija piše da se iznos kreće između 300.000 i 650.000 kuna.

Kako prenose mediji, po Šibeniku se priča da su lokalni huligani navodno saznali za novac pa su počeli ucjenjivati člana Paukove obitelji i prijetiti mu smrću. Član županove obitelji navodno se preplašio pa je počeo izvlačiti novac.

Ne zna se točno o kolikom novcu se radi

Kako piše 24 sata, župan Pauk saznao je što se dogodilo, a navodno mu je član obitelji priznao da je bio žrtva iznude. Sve je prijavljeno policiji koja trenutno provodi opsežnu istragu.

Župan Pauk novinarima 24 sata nije htio reći koliki iznos otuđen. Rekao je samo kako se radi o iznosu koji je znatno manji od štednje koja je navedena u njegovoj imovinskoj kartici u kojoj je prijavljeno da ima 60.000 eura.

Progovorio otac jednog uhićenog

Portal Šibenik.in razgovarao je s ocem jednog mladića kojeg se sumnjiči za iznudu. Ispričao je da mu je desetak interventnih policajaca u utorak navečer pretreslo stan, nakon čega su mu uhitili sina i oduzeli motocikl koji je nedavno kupio. Rekao je kako su tražili nekakav novac, ali da ništa nisu znali.

“Navodno je moj sin kupio motor od ukradenog novca. I to novca kojega nije on ukrao. Ako je kriv, u redu, neka odgovara za to što je učinio, ali isto tako želim da se onda kaže tko je glavni krivac. Zašto policija šuti o tome, koga se štiti?

To traje već danima, a nitko ništa ne piše! Neka kažu tko je ukrao novac i kome, i tko ga je dijelio po gradu”, rekao je otac uhićenoga za Šibenik.in. Njegov odvjetnik Mladen Klarić potvrdio je da će uhićeni mladić provesti najmanje mjesec dana u pritvoru.

 

Više s weba
Ostanite uz telegramov program