Politika & Kriminal

Sjajna vijest iz Češke; za vlak koji će voziti od Praga do Rijeke prodano je 4000 karata u samo nekoliko sati

Karte su u prodaju puštene jučer u 18 sati, interes čeških građana je ogroman

28.07.2013., Prag, Ceska - Prag ima 1,3 milijuna stanovnika, a 2011. godine ga je posjetilo vise od 15 milijuna turista. 
Jedan od praskih trgova prepun turistickih atrakcija - Staromjestske namjesti. U pozadini je Tynska crkva. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL
FOTO: Marijan Susenj/PIXSELL

Češki željeznički operater RegioJet u četvrtak u 18 sati pustio je u prodaju karte za vlak koji bi od početka srpnja trebao izravno voziti iz Praga u Rijeku. Interes čeških građana iznenadio je i samu željezničku kompaniju, a do kraja dana je prodano četiri tisuće karata.

Kako je za Jutarnji kazao glasnogovornik RegioJeta Aleš Ondrůj, kompanija je već rasprodala karte za dvije linije u srpnju.

Nikad veći skok u prodaji tvrtke

“Interes je stvarno velik pa smo, nakon što smo u četvrtak prodali četiri tisuće ulaznica, ostatak počeli puštati u prodaju postupno, kako bismo zadovoljili interes putnika. Inače, to je najveći interes i skok u prodaji broja karata kojeg kroz povijest bilježi naš rezervacijski sustav”, kazao je Ondrůj.

Dodaje kako se zbog velike potražnje za kartama razmatra i opcija po kojoj bi povećali broj linija, koje bi iz Praga vozile u naše Primorje.

Kako vozi vlak?

Zasad bi ta linija trebala prometovati tri puta tjedno, između 30. lipnja i 26. rujna, a vlak bi stajao i u Pardubicama, Brnu, Bratislavi i Ljubljani.

Razlog dobroj prodaji, između ostaloga, jest i najava operatera da će karte na ovoj liniji biti moguće kupiti već za cijenu od 22 eura u jednom smjeru, što je doista jedna od najjeftinijih prometnih veza na tržištu, piše Jutarnji.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu