Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Rat u Ukrajini

Rat u Ukrajini Službenica viče na muškarce da idu u rat i da se bore za budućnost. Oni joj uzvraćaju: 'Pa nemamo ni sadašnjost'

Snimka dolazi iz ruskog Dagestana, gdje muškarci odbijaju Putinov poziv

FOTO: Twitter

Društvenim mrežama širi se video koji pokazuje koliko zapravo stanovnici Rusije (ne) žele sudjelovati u ukrajinskom ratu. Snimka prikazuje grupu muškaraca u Dagestanu, republici na sjeveru Kavkaza koja je dio Ruske Federacije, kako se glasno verbalno prepiru sa službenicom koja ih, izgleda, poziva da sudjeluju u ratu protiv Ukrajine.

Titlova na videu nema, no korisnici Twittera s ruskog govornog područja potvrđuju da okupljenim muškarcima službenica za regrutiranje govori da bi u trebali ići u rat jer se tako bore za svoju budućnost.

 

“Mi nemamo ni sadašnjost, o kakvoj budućnosti pričaš”, navodno joj je odgovorio jedan od muškaraca.

U zemlji buknuli prosvjedi

“Žena govori o tome kako se njen djed borio u Drugom svjetskom ratu i kako se sad oni također moraju ići boriti. Oni joj odgovaraju da ovo nije rat, već politički rat. Boriti se za budućnost? Mi jedva imamo sadašnjost”, jedan je od komentara na videu.

Predsjednik Vladimir Putin je, podsjetimo, naredio mobilizaciju rezervista, a jučer su zemljom buknuli anti-ratni prosvjedi. Internetom kruže i video snimke vojnika koji se opraštaju s obiteljima, a istovremeno se stvaraju masovne gužve na graničnom prijelazu s finskom te zračnim lukama diljem zemlje.

 

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više